Sport

2016.03.23. 10:50

Nem látta a thai-box gálát? Sajnálhatja, óriási csata volt

Veszprém - Tíz esztendő szünet után rendeztek ismét thai-box gálát a bakonyi megyeszékhelyen. A színvonalas, izgalmas est legkeményebb meccsét Kemény Gyula vívta.

Horváth Gábor

A Sofilux Thai-box és K1 Gálának a Március 15. sportcsarnok adott otthont. Az eseményen, amelynek rendezésében és támogatásában Horváth Zoltán vállalt oroszlánrészt, kezdő versenyzők mutathatták meg tudásukat, felkészültségüket.

A kevés rutinnal, versenytapasztalattal rendelkező indulók egyáltalán nem okoztak csalódást, sőt, profi módjára küzdöttek, igencsak látványos és izgalmas összecsapásokat produkálva.

A közönség kezdésként a veszprémi Orbán Gergő és az ajkai Józsa Szilárd bemutató mérkőzését láthatta gyermek kategóriában. Ezt követte két helyi fiatal, Németh Áron és Erdős Áron pontozásban egyaránt alulmaradt vetélytársával szemben. Sperl Tibor követte őket a szorítóban, ő komoly győzelmet aratott szombathelyi ellenfele ellen.

A következő meccsen két veszprémi nézett szembe egymással. Darnai János és Németh Botond csatájából utóbbi jött ki győztesen. A folytatásban Nyári József (Veszprém) magabiztosan nyert Izsa Attila (Ajka) ellen. Bakó Tamás nehéz és kitartó harcban legyőzte ellenfelét, a keszthelyi Vencel Istvánt. Balogh Áron (Veszprém) szintén izgalmas, küzdelmes és szoros csatában bizonyult jobbnak az ajkai Fodor Gyulánál.

Németh Botond (fekete kesztyűben) a szintén veszprémi Darnai János ellen tudott nyerni (Fotó: Plank Csaba)

Ezután a gála legkeményebb összecsapása következett. A veszprémi Kemény Gyula emberfeletti teljesítményt nyújtva küzdött a komáromi Chrén László ellen, erőfeszítéseit, kitartását siker koronázta. Nagyot veszített az, aki nem látta ezt a meccset.

Kőkemény meccs után: Kemény Gyula nagy csatában győzte le vetélytársát, mellette Körmendi Ferenc, a veszprémi egyesület vezetője(Fotó: Plank Csaba)

- Felemelő érzés volt, amikor a bíró tanítványaim kezét emelte a magasba – mondta el Körmendi Ferenc, a Veszprémi Thai-Box SE klubvezetője, aki kiemelte: remekül sikerült a hosszú szünet után ismét tető alá hozott esemény. - Fantasztikus este volt, nagyon örültünk az eredményeknek, amelyek nemcsak a versenyzők érdemei voltak, hanem igazi csapatmunka gyümölcsei. Köszönet a sok segítségért, régen éreztem ennyire az összefogás erejét – fogalmazott Körmendi Ferenc, hozzátéve, azt tervezik, hogy minden évben rendeznek egy ilyen, vagy hasonló gálát.

- Nagyon örülök a sikernek, ez egy visszajelzés nekem, érdemes folytatni a munkát – jegyezte meg a klubvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!