Sport

2016.03.16. 17:44

Tízen belül maradt a Csurgó

Veszprém – Természetesen győzelemmel mutatkozott be az MVM Veszprém a férfi kézilabda NB I rájátszásában. A csurgóiak elégedetten térhettek haza, tízen belül maradtak a címvédő otthonában.

B. Virág Rita

MVM Veszprém-Csurgói KK

32:23 (18:11)

Veszprém, 1200 néző. V.: Bonifert, Oláh. MVM Veszprém: ALILOVIC – Marguc 3 (1), SULIC 6, Nagy 3, Schuch, TERZIC 2, Chema 1. Csere: Palmarsson 2, IVÁNCSIK 3, Ilic 1, Gulyás 3, Guardiola 2, Lékai 3, Ugalde 3, Füzi. Edző: Javier Sabate. Csurgói KK: BARTUCZ – Gebhardt, CAVOR 4, Mota 2, Hadziomerovic 2, Dimitrievski, Gazdag 2. Csere: Herbert, Pordán 1, PAZIN 4, Mikita 3, Hanusz 1, Hornyák 1 (1), Szkokán 2, Döme 1. Edző: Sótonyi László.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 2/1.

Éppen befejezte a SEHA-Liga alapszakaszát az MVM Veszprém, máris itt az újabb kihívás, hiszen a társaság a Csurgó elleni mérkőzéssel megkezdi szereplését a magyar bajnokság rájátszásában is. A vendégek az alapszakaszban a negyedik helyen végzett, míg a bakonyiak az egyes sorszámmal csatlakoztak a pontvadászathoz.

A veszprémiek közül Ivan Sliskovic és Andreas Nilsson kapott pihenőt, a fiatal Füzi Dániel viszont keretbe került.

Hadziomerovic és Gazdag góljaival 2:0-ra elhúzott a Csurgó, de Nagy gyorsan reagált (2. perc: 1:2). A vendégek bátran kézilabdáztak, míg a hazaiak játékába eleinte sok hiba csúszott, így a 6. perc végén 2:5-re megléptek. Palmarsson gyötörte be a labdát Bartucz kapujába, majd Alilovic fogott hetest. Ez sem volt elég az egyenlítéshez, mert Terzic ziccere után Mota is betalált (4:6).

A 12. percben sikerült az egyenlítés a Veszprémnek, Sulic és Chema góljaival. Alilovic védéseire nagy szükség volt, mert így gyors gólok születtek és az első negyedóra végére helyre is állt a rend (9:7).

A folytatásban az MVM érvényesítette nagyobb tudását és egy 7:0-ás szériával 13:7-re alakította az állást. Iváncsik Gergő például saját hatosáról talált be, emberelőnyben az üres csurgói kapuba vágta a lasztit.

A félidő hátralévő részében is már a magyar bajnoki címvédő akarata érvényesült, hozzá kell tennünk, Alilovic a kapuban remekül teljesített, elöl pedig a támadószekció is jól tette a dolgát.

A második felvonásban három és fél percet kellett várni az első gólra, Sulic vette be Bartucz kapuját. A Csurgó próbálta tartani magát, igyekezett tízen belül maradni, s erre minden esélye meg is volt, mert a Veszprém nem pörgött túl magas hőfokon. A piros mezes hazaiak számos taktikai variációt kipróbáltak, s olykor még becsúszott egy-egy hiba (44. perc: 25:18).

A Csurgó támadójátéka kissé megakadt, így a 48. percben először számolhatott tízet az ellenfélre a közönség (28:18). Pazin gyorsan szépített, Hanusz pedig nyolcra hozta fel csapatát.

Iváncsik szépségdíjas találatával fordultunk a hajrára. Az utolsó percekben Marguc hetesével ismét kétszámjegyű lett a különbség (58. perc: 32:22). Pazin átlövésével aztán kilenc lett közte, és így a Csurgó elégedetten térhetett haza.

 

 

Javier Sabate: - Becsülettel felkészültünk a jó kézilabdát játszó Csurgó ellen, végig komolyan vettük a találkozót. Elégedett vagyok a hozzáállással, különösen a védekezésünkkel. Mirko kiválóan védett, s neki köszönhetően sok indításgólt tudtunk szerezni.

Sótonyi László: - Sok játékosom most lépett pályára életében először az arénában. Jó iramú meccset játszottunk, örülök, hogy helyenként meg tudtuk valósítani az elképzeléseinket az MVM nyilvánvaló fölénye ellenére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!