Sport

2016.04.21. 12:24

BL Itt már a négy a tét - A Szkopje a Barcával is partiban volt

A szezon eddigi legfontosabb párharca előtt áll az MVM Veszprém férfi kézilabda-együttese, amely a Bajnokok Ligájában a kölni négyes döntőért száll harcba a macedón Vardar Szkopjével szemben.

B. Virág Rita

"Senki ne számítson sétagaloppra a negyeddöntőben, a Vardar Szkopje biztosan nem adja majd olcsón a bőrét. Jól összerakta ezt a csapatot Raul Gonzalez. Nagyon nehéz lesz. Hatvan százalékot adok magunknak. A kölni repülőjegyet nem adják ingyen." Ilyen és ehhez hasonló véleményeket hallhattunk a nemrég megtartott szurkolói ankéton, ahol az MVM Veszprém drukkereinél természetesen már a szombati rangadó is téma volt.

Nos, nem is árt az óvatosság, hiszen az idén már háromszor megtapasztalhatta a veszprémi gárda a Vardar erejét.

A SEHA-Liga alapszakaszában kétszer mérte össze erejét az MVM a macedónokkal, s bizony mindkétszer döntetlenre végeztek. Hazai pályán kis híján kikapott a magyar bajnok, de az utolsó pillanatban sikerült pontot menteni (24:24). Idegenben pedig 30:30-ra végződött az összecsapás.

A SEHA-Liga finálé különösen izgalmas és érdekes találkozó volt, ahol a címvédő bakonyiak szinte végig futottak az eredmény után. Aztán a hajrában sikerült fordítani és 28:26-ra győzedelmeskedni.

A Vardar egyébként remek szezont fut, s ezt a BL-ben is megmutatta. Igaz ugyan, hogy a csoportkörben összeszedett öt fiaskót, ám még a címvédővel, a Barcelonával is szoros meccseket játszott. Hazai pályán 27:25-re, idegenben pedig csak 31:30-ra kapott ki. A nyolcaddöntőben igencsak megkínlódott a lengyel Wisla Plock ellen. Lengyelországban 30:30-as végeredmény született, aztán Szkopjéban egy elképesztő meccsen, többek közt Sterbik Árpád kapus zsenialitásának köszönhetően 25:24-re legyűrte a Plockot és bejutott a legjobb nyolc közé. Az első meccset szombaton 16 órakor Szkopjéban tartják.

Sterbik, Toskic és Dibirov, a zseni

Remek kerettel rendelkezik a Vardar Szkopje, de számunkra a legismertebb név mindenképpen Sterbik Árpádé, aki évekig védett a királynék városában is. A Szkopje egyik gólgyárosa a zseniális szélső, Timur Dibirov, de a beálló, Alem Toskic is a világ legjobbjai közé tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!