Sport

2016.06.28. 07:02

A régi nagyok ismét megmutatták

Balatonfűzfő, Noszlop - A régi hármas ismét összeállt, és még ők sem számítottak rá, hogy ilyen remek eredménnyel térnek vissza a nemzetközi koronglövő mezőnybe.

Horváth Gábor

- A szövetség felkért minket, hogy induljunk el a sarlóspusztai Európa-bajnokságon veterán kategóriában - mesélte lapunknak Putz István sokszoros magyar bajnok, olimpikon sportlövő, edző, aki hosszú idő után versenyzett együtt ismét Gombos Károllyal és Bodó Zoltánnal. - Kis túlzással nulla gyakorlással vágtunk neki az Eb-nek, ennek ellenére remekül sikerült a torna, bravúros ezüstérmet szereztünk. Magunkat is megleptük - mesélte Putz, aki kiemelte: nagyon nehéz volt újra nemzetközi szinten versenyezni, de a csapatszellem a régi volt, ami rengeteget számított, egymásért is küzdöttek.

A dobogó második fokán a magyarok, Putz István, Gombos Károly és Bodó Zoltán
Fotó: Balatonfűzfői Lövész Egylet

Az 55 és 65 év közöttiek kategóriájában a magyarokat csak az olaszok előzték meg, a harmadik helyen Anglia végzett. A csata rendkívül szoros volt és mindenképpen meg kell említeni, hogy fantasztikus eredmények születtek. Veteránjaink szinte ugyanolyan produkciót (eredményeik: 190/200, 188/200, 182/200) nyújtottak, mint a magyar A válogatott, amely negyedik lett csoportjában.

Az Eb-n közel kétszáz lövész indult, Putzék univerzál trap kategóriában versenyeztek, ez kicsit eltér az olimpiai számnak számító traptól. Az ezüstérmet szerzett hármasból ketten is Veszprém megyeiek, hiszen a Balatonfűzfői Lövész Egylet kötelékébe tartozó Putz mellett Bodó a Noszlopi Lövész Egylet lövésze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!