Sport

2016.06.15. 08:04

Megszűnik a megye IV, két kupa lesz!

Veszprém - Július 1-ig kell nevezni a megyei labdarúgó bajnokságok és a kupa következő idényére. Komoly változások lesznek.

Horváth Gábor

A megyei labdarúgó bajnokságok és a Magyar Kupa következő, 2016/2017-es kiírásaira július 1-ig kell leadni a nevezéseket.

Több változás is lesz, ezek között a legfontosabbak:

- A megye I-ben a tavalyi 18 helyett ismét 16 csapat szerepel.

- Kötelező az U-19-es és U-16-os utánpótlás együttesek indítása, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által kiírt bajnokságokban (U-19, U-16) szerepeltetett csapatokat elfogadják, azonban ide a nevezési határidő június 20.

- Megszűnik a megyei negyedik osztály, a megye III-ba nevezett csapatokat területi elvek alapján öt csoportba sorolják.

- Két kupasorozat is indul ősztől. A megyei kupába mindenkinek kötelező nevezni. Az országos (egy éves) sorozat a megye I-eseknek kötelező, más csapatok indulása opcionális. Az MLSZ július 16-ig közli a megyéből a főtáblára jutó csapatok számát. Az első forduló várhatóan az augusztus 6-7-i hétvégén lesz. Az MLSZ által kiírt Magyar Kupában induló csapatok a megyei kupában kiemeltek lesznek, ami azt jelenti, hogy tavasszal csatlakoznak a mezőnyhöz.

- A felnőtt és tartalék bajnoki kiírásokban legfiatalabb játékos a mérkőzés napjáig betöltött 16. életévű játékos lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!