Sport

2016.07.02. 07:44

Irány a túlsó part! (frissítve)

Révfülöp-Balatonboglár - Délelőtt fél tízig több, mint háromezren csobbantak vízbe a révfülöpi mólónál, hogy átússzák a Balatont.

Tóth B. Zsuzsa

Az 5,2 kilométeres táv vége a balatonboglári Platán strandon vár az úszókra, akik a lehető legjobb feltételek mellett teljesíthetnek. Nincs szél, enyhe szellő borzolja csupán az úszófolyosót alkotó vitorlások kis zászlóit. Az elsők közt csobbant vízbe a hosszútávúszó válogatott, élén Risztov Évával. A leggyorsabban eddig ma délelőtt 58 perc alatt úszta át a tavat a válogatott egyik tagja. Jelezte érkezését az átúszásra Kokó is, a mezőkövesdi vasemberként ismert tűzoltó, Bajzáth László pedig vízben is van már, idén azonban nem matyó népviseletben, csak egyszerűen fürdőnadrágban csobbant a 25 fokos vízbe.

Frissítés:

Az úszók negyed egyig nevezhettek idén, 8223-an csobbantak vízbe, és 15.30-ig 57-en adták fel a küzdelmet, ami a szervezők szerint nem magas szám. Főként ebben a rekkenő hőségben, amely egyébként megviselt mindenkit. Többen rosszul lettek, egy hölgyet mentő vitt el emiatt, mások a három kórház hajón pihentek. Súlyos sérülés nem történt ez idáig, az utolsó úszók, nagyjából 150-en 16 órakor a boglári parttól egy kilométernyire voltak. A szervezők feltételezése szerint este hat órára mindannyian átérhetnek a déli partra.

Az utolsó úszó fél hat után néhány perccel ért partot. A szervezőktől megtudtuk, hogy összesen 67-en adták fel a küzdelmet, de baleset nélkül, rendben zárult a 34. Balaton-átúszás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!