Sport

2016.07.08. 08:26

Strandkézilabda: nem jött be a hazai pálya az alsóörsieknek

Alsóörs - Nem sok babér termett az Alsóörsi SE két csapatának a hazai rendezésű strandkézilabda fordulóban.

B. Virág Rita

A strandkézilabda bajnokság legutóbbi kvalifikációs tornáját Alsóörsön rendezték meg. A szabályok szerint a tíz legjobb együttes vehet részt majd az augusztusi országos döntőben. A kvalifikációs tornákon a négy legjobb eredményt figyelembe véve alakul ki a tízes sorrend, így érthetően minden selejtezőn nagy csata zajlik a jó helyezésekért.

Az alsóörsi tornán a férfiaknál a Beach Devils ASE, a nőknél a Királylányok ASE alakulataiért szoríthattunk.

Mindkét csapat jól kezdett, két-két győzelemmel és egy vereséggel jutottak tovább az egyenes kiesés szakaszba, a legjobb nyolc közé.

A negyeddöntőkből azonban nem sikerült továbblépni, egyikőjüknek sem. A Királylányok az 5-8. helyért a Nyúlon túl együttesétől szoros meccsen, szétlövéssel kapott ki 2:1-re, így a hetedik helyért  játszhatott. Itt sem volt szerencséje, mert ugyan Kovarszki Beatrix 14 gólt jegyzett, de a csapat 38:31-re kikapott a DE-szépek SE-től, s így meg kellett elégednie a nyolcadik helyezéssel.

A Beach Devils a középdöntőben a Vodka Juniorsszal elképesztő meccset játszott, ahol a szétlövés döntött utóbbi javára, így az alsóörsiek csak az 5-8. helyért folytathatták. Itt az ESNS BHC ellen újabb szétlövéses csata következett, s megint rosszul jött ki a lépés a hazaiaknak, akik ezután már nem is tudtak talpra állni, s a hetedik helyért vívott mérkőzésen is alulmaradtak, a Happy Hands 39:29-re nyert.

Az augusztusi fináléig még négy tornán gyűjthetik a pontokat a csapatok, most hétvégén például Dabason, majd július 23-24-én Balatonakarattyán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!