Sport

2016.07.28. 18:29

Válogatott hölgyek: egy percig vezettünk

Balatonfüred - Nem akármilyen összecsapással kezdődött a IV. Balaton-kupa női válogatott labdarúgótorna, a folytatás viszont már kevésbé volt szép. Legalábbis magyar szemmel.

Horváth Gábor

Magyarország-Fehéroroszország 1:4 (1:1)
Balatonfüred, 500 néző. Magyarország: Bíró - Papp, Tálosi, Szabó, Tóth G., Tóth A., Nagy, Fenyvesi, Szuh, Magyarics, Németh. Csereként léptek pályára: Mosdóczi, Szakonyi, Diószegi, Öreg, Süle. Sikler. Szövetségi kapitány: Markó Edina.
Gólszerzők: Németh (24.), ill. Sliasarchyk (25.), Dranovskaya (50.), Karachun (53.).

Jobban kezdett a magyar válogatott a balatonfüredi pályára szép számmal kilátogató közönség előtt. Mezőnyfölényünk azonban meddőnek bizonyult, az első veszélyesebb akcióra 15 percet kellett várni. A több labdabirtoklás és az ellenfélre helyezett nyomás aztán mégis meghozta gyümölcsét, a fehérorosz védelem óriási hibája után Németh Loretta lecsapott a szabad labdára és az üres kapuba lőtt, 24. perc: 1:0.

Nem sokáig vezettünk, a vendégek egy gyors baloldali akciót jól fejeztek be, a középen remekül érkező Sliasarchyk ügyesen passzolt a kapu jobb oldalába, 25. perc: 1:1.

A folytatásban mindkét oldalon akadtak ígéretes lehetőségek, de több gól a szünetig már nem született.

A második félidőt sokkal jobban kezdték a fehéroroszok. Az 50. percben Dranovskaya bombázott a hálóba, az 53. percben pedig Karachun volt eredményes, a vendégek csapatkapitánya egy kapufáról levágódó szabadrúgásra érkezett teljesen egyedül, 1:3.

A több alapemberét is nélkülöző magyar válogatott igyekezett szépíteni, ám a hajrában megint Fehéroroszország volt eredményes, 1:4.

Nemzeti együttesünkben csereként lépett pályára a balatonfüredi Szakonyi Emese, a szombathelyi Viktória játékosa először volt válogatott, természetesen óriási vastapsot kapott a szurkolóktól.

 

Szombaton játsszák a helyosztókat

A felkészülési torna első mérkőzésén Románia nagy küzdelemben, 4:3 arányban győzte le Szerbiát. Szombaton így Románia-Fehéroszország döntőt rendeznek, a találkozó 17.30-kor kezdődik. Előtte, 15 órás kezdettel Magyarország és Szerbia együttese mérkőzik meg egymással a Balaton-kupa harmadik helyéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!