Sport

2016.10.03. 13:37

Szabad ország, szabad kritika

Veszprém- Aki azt gondolja, hogy minden meccsen tíz góllal nyerni fogunk, az inkább ne jöjjön az arénába - fogalmazott Javier Sabate, a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttes szakvezetője.

B. Virág Rita

Kedden délután újabb kihívás vár a Telekom Veszprém alakulatára, amely a szombati Bajnokok Ligája derbi után ezúttal a SEHA-Ligában lesz érdekelt. A szlovén Celje látogat a Veszprém Arénába 18 órától.

Az a Celje, amelyet az odavágón a bakonyiak viszonylag magabiztosan intéztek el (29:34).

- A Celje ellen újra egy nehéz csata vár ránk. A szlovén csapat az elmúlt hetekben egyre jobban teljesített, például a BL-ben a német bajnok, a Löwen ellen az utolsó pillanatig nyílt meccset játszott és csak nüanszokon múlt a veresége (31:30). Rengeteget fejlődtek, nem számíthatunk sétagaloppra - szögezte le Sabate mester. 

Arra a kérdésre, mit gondol arról, hogy a szurkolók legutóbb, a Schaffhausen elleni ütközeten nem túl finom kritikával illették a játékot, Sabate kifejtette: - Szerencsére egy szabad országban élünk, ahol mindenkinek joga van elmondani a véleményét. Azonban azt gondolom, jó eredményt csak akkor lehet elérni, ha mindenki egy irányba húz, az edző, a játékos és a drukker is. Büszkék vagyunk Európa legjobb szurkoló táborára, és nagyon sokat köszönhetünk nekik. De ugye azt senki sem hiszi, hogy minden meccs sima lesz és mindegyik találkozón könnyedén, tíz góllal nyerünk? Aki ezt hiszi, az inkább ne jöjjön az arénába. Még egyszer szeretném kihangsúlyozni, nem mindennapi vállalást tettünk az idei szezonban, több, mint hetven találkozón kell pályára lépnünk. A szurkolók mellett a játékosaimra is büszke vagyok, hiszen tudom, minden erejükkel azon dolgoznak, hogy Veszprém felérjen a csúcsra.

Cristian Ugalde, a veszprémiek balszélsője, a Celje elleni csatáról elmondta, szerinte nem szabad kiindulni az egy hónappal ezelőtti összecsapásból.

- A Celje napról, napra jobb csapat. Felépültek a sérültjei, és azok is felvették a tempót, akik az olimpián szerepeltek. Tudjuk, hogy keményen készülnek ellenünk, mi is ezt tesszük. Szeretnénk mielőbb visszaszerezni a SEHA-Liga tabellán az első helyet. Fontos számunkra az is, hogy az alapszakaszban az első helyen fejezzük be - fogalmazott a balszélső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!