Sport

2016.11.22. 21:20

Ötödször szerveztek cyclocross-versenyt

Veszprém - Több mint kétszáz bringás tizenhat kategóriában kerekezett vasárnap a Barátság parkban rendezett Veszprém Cross elnevezésű terepkerékpár-versenyen.

Heffler Péter

A terepkerékpár- (cyc-locross-) versenyeket rendre az országúti és mountain bike-szezont váltva, ősszel és télen rendezik. A versenyzők többnyire egy nagyjából 1500-3000 méter hosszú körpályán tekernek földutakon, réteken, füves területeken, aszfalton, lépcsőkön, különböző mesterséges és látványos akadályokon egyaránt. Veszprémben a Barátság park ennek jegyében tökéletes színhelyéül szolgált a magyar terepkerékpár-upasorozat harmadik futamának, ahol több mint százötven bringás állt rajthoz vasárnap délelőtt.

A pálya rendkívül gyors volt, az élmezőnynek alig több mint 5 és fél perc kellett teljesíteni egy kört. Ez egy dinamikus, a nézők számára is élvezetes versenyt eredményezett, hiszen így többször is tudtak szurkolni kedvencüknek.

Fotó: Penovác Károly

Egy kör teljesítése alapvetően nem igényelt sok technikai tudást, ezt a kevésbé ügyes versenyzők is díjazták, az élversenyzők pedig sebességgel tették izgalmassá. A pályán egy palánk, egy homokágy és a már szokásosnak mondható kamionon való lépcsős átkelés törte meg a lendületet.

A Veszprémi Kerékpáros Egyesület (VKE-Nelson) szervezésében idén ötödik alkalommal kiírt Veszprém Cross versenyen profik, amatőrök egyaránt indulhattak, ráadásul a helyi diákokat ingyenes nevezéssel csábították a rendezők, akiknek tizenhat kategóriában hirdettek kerekezést.

Eszerint az U-11-es lányok között Kiss Nikoletta Bettina, Szabó Léna, Benedek Zsófia, az U-11-es fiúknál Kálmán Dániel Ákos, Kovács Áron, Dorogi Alex Martin lett a dobogósok sorrendje.

Az U-13-as lánymezőnyben Bruchner Regina, Tóth-Almási Piroska, Orosz Lili, az U-13-as fiúk között Majoros Dávid, Vas Barnabás, Füri Mátyás, az U-15-ben Pataki Barnabás, Csuja Bálint, Fábián Zalán, az U-17 nőknél Vas Kata Blanka, Kiss Kata Emma, Oravecz Lora, a férfi U-17-ben Fülöp Ádám, Szombati Márton, ifj. Minárovics Krisztián, férfi master kategóriában Kármán József, Kolb Tamás, Adorján Sándor, míg a hobbikerekesek között Kopasz Milán, Zsofcsák Péter, Szebeni Ákos végzett az első három helyen.

A női elit mezőnyben Benkó Barbara, Tache Marike, Orosz Anita, a férfiaknál Dina Márton, Buruczki Szilárd, Záray László volt a végső sorrend.

 

Egyre népszerűbb bringás sportág

Az utánpótláskorúak körében is egyre népszerűbb a cyclocross, közel 40-en neveztek az U-11-es és U-13-as korosztályban. Örülök, hogy ilyen népes mezőny gyűlt össze. Ezúttal is sikerült hozzátennünk a hazai cyclocross-élet fejlesztéséhez - mondta Tóth András főszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!