Sport

2016.11.08. 16:06

FC Ajka-Diósd: helyzetdömping, három gól

Ajka - A helyzetkihasználást még gyakorolni kell, ugyanakkor azt, amit akart, megszerezte az FC Ajka a labdarúgó NB III-ban pótolt meccsen kedden.

Horváth Gábor

FC Ajka-Diósd 3:0 (1:0)
Ajka, 100 néző. V.: Kovács. FC Ajka: Balogh – Köles, Pákai, Fodor (Kovács, 46.), Kozma – Pál, Pavlitzky (Hanzl, 71.), Nagy (Horváth, 80.), Tölgyesi – Lőrinczy, Csemer. Edző: Bücs Zsolt. Diósd: Román – Szmola, Molnár, Fogas, Schmidtka, Novák, Jacsmanik (Balázs, 46.), Wágner, Cservenka, Bánhidi, Dunai. Edző: Nahóczky Attila.ű

Az ajkaiak (balra Csemer Gyula) magabiztosan gyűjtötték be a három pontot, s nagyot léptek előre a tabellán (Fotó: Penovác Károly)

Az ajkaiak léptek fel kezdeményezőbben a már egyszer majdnem lejátszott (egy hónappal ezelőtt a világítás meghibásodása miatt szakadt félbe az Ajka-Diósd, a hazaiak 2:0-ra vezettek) mérkőzésen. Folyamatosan a vendégek 16-osa előtt volt a labda, igaz, ajkai hiba után egy kontrából a Diósd veszélyeztetett.

Komoly nyomás alá helyezte ellenfelét a Bücs-csapat, amely a 10. percben már az ötödik szögletét végezte el. A 13. percben Lőrinczy ugratta ki Csemert, akinek középre adását Tölgyesi lőtte alig kapu mellé. A Diósd nem tudta birtokolni a labdát, de koncentráltan, fegyelmezetten védekezett.

Egészen a 17. percig, Köles jobboldali beadását Tölgyesi helyezte a hálóba, 1:0.

Négy perccel később Pavlitzky bombázott nem sokkal a bal kapufa mellé. Nem sokkal ezután Lőrinczy ajtó-ablak helyzetben nem tudott a kapuba találni, majd Pál lövését védte bravúrral Román, aztán a gólvonalról tisztáztak a diósdiak. Az első 25 percben körülbelül négy gólt kellett volna szereznie az Ajkának, ehelyett csak 1:0 állt az eredményjelzőn, a vendégek pedig eleresztették első lövésüket a hazai kapura. Persze ettől még nem változott meg a játék képe.A 36. percben Csemer egyedül vezette a labdát a kapusra, gyenge pörgetését Román könnyedén ölelte magához. Nem sokkal később Pavlitzky lőtt zúgó kapufát, majd Pákai fejesét védte Román.

A 44. percben Csemer újabb ordító ziccert hibázott, Román lábáról pattant szögletre a labda.

Szünet után ott folytatta az FC Ajka, ahol abbahagyta, Lőrinczy szépen tört be a 16-oson belülre, ám pontatlanul célzott.

Rendkívül egyoldalú volt a találkozó, de a hazaiak képtelenek voltak ismét bevenni a diósdi kaput, pedig lehetőségük bőven volt rá.

A 60. percben megtört a jég, Lőrinczy vitte el a labdát kapus mellett, kisodródott kissé, de jól passzolt középre Kovácshoz, aki nem hibázott, 2:0.

A vendégek majdnem válaszoltak, a kapufáról pattant le egy lövés, majd Baloghnak kellett kétszer is játékba avatkoznia.

A folytatásban alábbhagytak az ajkai rohamok, ekkor többet birtokolta a labdát a Diósd. A 73. percben ismét a hazai csapat előtt adódott nagy lehetőség, Pál vezette a kapusra a labdát, de próbálkozását védte Román.

A vendégek sem adták fel, hajtottak a szépítésért, de nem jutottak igazi lehetőségig.

A 88. percben Hanzl került ígéretes helyzetbe, és nem is hibázott, 3:0.

A hajrában még tovább növelhette volna góljai számát az FC Ajka, de a védők jól blokkoltak és Román is a helyén volt.

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, teljesen megérdemelten nyertek a hazaiak, az egyetlen zavaró dolog az volt, hogy az FC Ajka fél szezonnyi helyzetet puskázott el.

Bücs Zsolt: - Nagy pozitívum, hogy nem kaptunk gólt. Megérdemelten nyertünk, a gólkülönbség lehetett volna nagyobb is, ha a végjátékban pontosabbak vagyunk. Hétvégén sokkal nehezebb dolgunk lesz a Csepel ellen, egy héten belül az lesz a harmadik meccsünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!