Sport

2016.11.13. 17:03

Miért kellett játszanunk? - Hat vendéggól a csetényi sárban

Veszprém - Az ösküiek egy félidőnyi szívbajt hozta szurkolóikra. Az éllovas újabb meccset húzott be. A Csetény (amelynél kritizálták döntést, miszerint játszaniuk kellett) hazai pályán kapott hat gólt. Úrkúton elmaradt a meccs. A 14. fordulót rendezték a labdarúgó megye I-ben.

Horváth Gábor

Tihanyi FC-VBSK

2:1 (1:1)

Tihany, 70 néző. Jv.: Lovasi I. Tihanyi FC: Sárdi - Erőss, Stáhl, Nemes G., Burgyán, Németh K., Kovács Á., Pass, Keszei (Somosi), Gál (Kovácsfi), Nemes Á. Edző: Lukács István.

Várpalotai BSK: Kerekes - Szeleczki, Új, Papp R., Józan, Szekér (Borbély), Szurok (Csapó), Dudás, Szabó E., Zsupek, Bogdán (Ilyés). Edző: Pencz Norbert.

Gólszerzők: Pass, Németh K., ill. Bogdán.

Felsőházi rangadót rendeztek szombaton Tihanyban. A vendég Várpalota és a hazai csapat is jó erőkből áll, mindkét gárda lehetne dobogós helyen is, ha nem hullajtottak volna pontokat a papíron gyengébb együttesek ellen. A 11. percben egy begyakorolt szögletvariációból szereztek vezetést a házigazdák. Nemes legurításából Kovács tekert a hosszú oldalra, Gál fejesét még bravúrral hárította Kerekes, azonban a kipattanóra lecsapó Németh lövésénél már tehetetlen volt. Váratlanul hamar jött a vendég egyenlítés. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgást nem tudott lereagálni a hazai védelem, Bogdán maradt üresen a tizenhatoson belül, aki Sárdi lábai között passzolt a kapuba. A második félidőben ismét egy sarokrúgásból indult a tihanyi gól, Nemes cselezte be magát a büntetőterületen belülre, majd Pass ügyesen előzte meg őrzőjét, és becsúszva szerezte meg a győztes gólt volt klubja ellen.

A hajrában nagy nyomás alá helyezve ellenfelét, minden erejével támadott a Várpalota, ám igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk, így a Tihany nyerte az üldözők csatáját.

Jók: Németh, Nemes, Pass, Kovácsfi a mezőny legjobbja, ill. Szeleczky, Kerekes, Bogdán.

A Balatonalmádi SE együttese (piros mezben) magabiztosan gyűjtötte be a három pontot a Péti MTE otthonában. Pedig a hazaiak egy ideig jól tartották magukat

Fotó: Penovác Károly

 

Péti MTE-BSE

0:4 (0:0)

Pétfürdő, 100 néző. Jv.: Horváth P. Péti MTE: Sípos - Kiss Cs., Bálint, Lukács, Kustán, Tordai, Pavelka (Pál), Zám, Kun, Kakas (Lendvai), Orbán. Edző: Pavelka Béla.

Balatonalmádi SE: Borda - Jakab, Dévényi, Blaski, Hencz (Primusz), Stiger Ákos, Károlyi, Hoffer, dr. Márki (Stiger Ádám), Mékli, Benedek. Edző: Varga Tamás.

Gólszerzők: Hoffer (2), dr. Márki (2).

Kiállítva: Sípos (67.).

Az első felidőben „tartotta" magát a hazai csapat a nagyon rossz időjárási körülmenyek között lejatszott mérkőzésen. A második játékrészben Sípos kapus buta szabálytalansága megpecsételte a pétiek sorsát. A kiállítás után felőrölte ellenfelét a jobb játékerőt képviselő Balatonalmadi.

Jók: Bálint, Lukács, Orbán, ill. dr. Marki, Jakab, Blaski, Benedek.

Perutz FC-GySE

6:0 (3:0)

Pápa, 100 néző. Jv.: Szikra G. Pápai Perutz FC: Simon (Nagy Z.) - Venczel, Baldauf, Somogyi, Iványi, Györkös, Bolla, Kovács Sz., Szép (Barcsa), Horváth T. (Ughy), Szalai. Edző: Marton Miklós.

Gyulafirátót SE: Gyurmánczi (Zágor) - Balta N., Horváth T. (Ughy), Ring, Szokodi, Kovács K., Szabó G., Péteri, Czirókai (Balta Z.), Kungli (Buda), Kálmán. Edző: Hagymási Zoltán.

Gólszerzők: Venczel (2), Kovács Sz. (2), Iványi, Somogyi.

Magabiztos, könnyed sikert arattak a pápaiak. Köszönet és tisztelet a szurkolóknak, hogy ilyen időben is kijöttek a mérkőzésre.

Jók: Venczel, Bolla, ill. senki.

Így nézett ki a csetényi pálya a mérkőzés után

Fotó: Nagy László

 

Ugod SE-FAK

2:4 (0:1)

Pápa, 100 néző. Jv.: Szalai L. Ugod SE: Samu - Horváth D., Bakos, Vesztergom (Császár), Strommer, Szommer, Zsirai, Budavári, Joó, Molnár L., Pető (Róka). Edző: Pintér Csaba.

Fűzfői Atlétikai Klub: Radnai - Vati, Szabó P., Balatoni, Nyári, Varga T., Auerbach, Wellesz, Humli, Keil (Heidinger), Kelemen (László). Edző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Róka, Budavári, ill. Wellesz, Auerbach, Nyári, Humli.

Kiállítva: Bakos (87.).

Jó játékvezetés mellett zajló találkozón a mezőnyben végig uralta a mérkőzést az Ugod, ez azonban gólokban nem mutatkozott meg. A FAK kegyetlenül kihasználta a lehetőségeit, a hazaiakról ez nem mondható el.

Jók: Zsirai, Bakos, Vesztergom, ill. Kelemen, Nyári.

Öskü FC-Magyarpolány

5:1 (0:1)

Öskü, 150 néző. Jv.: Pap E. Öskü FC: Bálint - Horváth R., Takács D., Szabó Z., Gáspár, Szakács (Lóczi), Szabó G., Dufek, Takács L., Talián, Horváth L. Edző: Fekete István.

Községi SE Magyarpolány: Kócsár - Mód, Gottfried, Németh A., Döbrösi, Bukovics, Magyar, Polt, Bencsik (Molnár P.), Adorján, Vöröskői (Óbermayer). Edző: Piri Ottó.

Gólszerzők: Talián (2), Dufek, Horváth L., Takács L., ill. Németh A.

Gyengén kezdte a meccset a hazai csapat, egy jól eltalált távoli lövéssel megszerezték a vezetést a vendégek. Ezután a félidő végéig kihagyott ösküi helyzetek jellemezték a találkozót. A második játékrészben támadóbb szellemben lépett fel a hazai együttes, gyönyörű gólokkal húsz perc alatt megfordította a mérkőzést. Közönségszórakoztató, jó játékkal akár nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna az Öskü a sportszerűen futballozó Polány ellen.

Jók: Szabó Z., Gáspár, Horváth L., Takács, Talián, ill. Polt, Kocsár, Vöröskői.

Csetény SE-Ajka Kristály

1:6 (0:3)

Csetény, 100. Jv.: Molnár I. Csetény SE: Valler - Hornyacsek, Nagy E., Vincze, Bíró, Kottyán, Csomai (Jakab), Szenft (Gersics), Pass (Rummel), Haman, Nagy R. Edző: Nagy László.

Ajka Kristály SE: Szalai - Udvardi, Horváth L., Hauser R., Szabó B., Móger, Kovács K., Mayer (Sipos), Bakos, Ménes (Orbán), Kardos. Edző: Sipos Tamás.

Gólszerzők: Haman, ill. Udvardi (2), Móger, Mayer, Kardos, Kovács K.

Köszönjük az illetékeseknek, hogy a pályát alkalmasnak találták a játékra, komoly összegbe fog kerülni a felújítása. A meddő mezőnyfölenyben játszó hazai csapat elleszerét megtalálta a vendég együttes, amely ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Jók: Hornyacsek, Kottyán, Sadjo, ill. mindenki.

Devecser SE–BFC

1:3 (1:1)

Devecser, 50 néző. Jv.: Ákos D. Devecser SE: Csepregi – Csicsics, Orbán, Cserna, Rába, Szőllősi, Király (Horváth G.), Paksai (Szente), Szélessy, Tisonyai, Szakonyi. Edző: Cserna Róbert.

Balatonfüredi FC: Szalkai – Aranyi, Krén, Hahn, Emperger, Kós (Garics), Rápó (Miskei), Tóth G., Ódor N. (Reznyák), Sergő, Mátó (Tóth P.). Edző: Beszédes Sándor.

Gólszerzők: Szakonyi, ill. Miskei (2), Sergő.

A hazai csapat a mérkőzés nagy részében fegyelmezetten, jól játszott az esélyesebb vendég együttes ellen. A Balatonfüred csak a találkozó utolsó negyedórájában tudott a Devecser fölé kerekedni.

Jók: Miskei, Emperger, Tóth G., ill. Orbán T., Rába.

Az Úrkút SK-Zirc-Dudar mérkőzés elmaradt. A két csapat szeretett volna játszani, de a bíró és a játékvezető ellenőr nem vállalta a felelősséget, megállapították, hogy játékra alkalmatlan a felázott, jeges pálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!