Sport

2016.12.12. 19:50

Parádés gólokkal búcsúztak

Veszprém - Visszafogott első félidő után igazi gólzápor szórakoztatta a kilátogató nézőket az NB I-es Veszprém hétfői futsalbajnokiján.

Horváth Gábor

1. FCV-Bőny 7:2 (1:0)

Veszprém, 600 néző. V.: Futó, Czene-Joó, Török. 1. Futsal Club Veszprém: Spandler - Bognár, Tatai, Boromisza G., Gulyás. Csere: Finta, Boromisza D., Püspök, Füzy, Tar, Erdősi, Sárdi. Edző: Madarász János. Bőny: Szabó - Nyíregyházky, Zobák, Peczár, Bogyó. Csere: Laukó, Nagy, Namuquita, Bieder, Mógor, Tóth, Balanescu, Lanzendorfen. Edző: Kénoszt Ferenc.

Idei utolsó hazai találkozójára készült az 1. Futsal Club Veszprém, amely a negyedik helyről várta a sereghajtó elleni mérkőzést. Gulyás került először helyzetbe, közeli fejese fölé szállt. Nem sokkal később a bőnyiek gurigázták ki magukat egy ígéretes helyzetből. A 6. percben még közelebb került a vendégcsapat a gólszerzéshez, egy kontra után Tar mentett becsúszva óriásit a gólvonalról. A 9. percben megvillant a Veszprém, Tatai találta telibe a felső kapufát egy szabadrúgás kombinációt követően. Fegyelmezetten játszott az újonc, kissé lassan a hazai alakulat. A félidő hajrájában aztán sikerült gólra váltania mezőnyfölényét a Madarász-csapatnak, Finta passzát Püspök pofozta közelről a hálóba, 17. perc: 1:0.

A Bőny majdnem azonnal válaszolt, de kihagyta nagy helyzetét. A 1. FCV többször is növelhette volna előnyét, azonban Tataiék játéka nem volt elég pontos, egygólos hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

Fordulás után fokozatot, illetve stílust váltott a Veszprém. A 25. percben vezette a labdát a bal oldalon, majd óriási gólt akasztott, 2:0. A 26. percben Püspök szép csel után bombázott a hálóba, 3:0. Még ugyanebben a percben Tar verte meg védőjét és a jobb oldalról helyezett a kapuba, 4:0. Ami csapatjátékkal nem ment, megoldotta egyéni villanásokkal a hazai együttes. A 29. percben Tatai növelte tovább az előnyt, 5:0.

Fotó: Pesthy Márton

A folytatásban kezdett magához térni a sokkból a sereghajtó, Spandlernek kellett védenie. Ezután Finta lövése a kapufa belső éléről pattant kifelé. A 33. percben kezezésért befújt büntetőt Bieder értékesítette, 5:1. A 36. percben Finta szerzett szép gólt, 6:1. Ugyanebben a percben Tatai is betalált, 7:1. A 38. percben Nyíregyházky állította be a végeredményt, 7:2.

Megérdemelt, magabiztos hazai siker született. Ha az első félidőt is megnyomja az 1 FCV, bizonyosan kétszámjegyű találattal végez.

Fotó: Pesthy Márton

Madarász János: - Behúztuk a kötelezőt. Gratulálok a fiúknak, szép gólokat szereztek. Az első félidővel nem voltam elégedett, de úgy gondolom, a másodikban kiszolgáltuk a közönséget.

Kénoszt Ferenc: - Egy ideig tudtuk kontrollálni a meccset, de a Veszprém jobb csapat, mint a miénk. Nekünk nem őket kell megverni, a célunk az, hogy a rájátszásra ütőképes alakulattá váljunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!