Sport

2017.02.27. 16:05

A BKSE vette el a Dabas veretlenségét

Balatonfüred, Veszprém - Le a kalappal a Balatonfüredi KSE U23-as gárdája előtt, amely az eddig hazai pályán hibátlan és mindössze egyetlen pontot vesztő Dabas otthonában tudott diadalmaskodni a férfi kézilabda NB I/B-ben. Jól küzdött a Telekom U23 és a VKKFT is, ám végül ezek a gárdák pont nélkül maradtak.

B. Virág Rita

Dabas-BKSE U23 26:29 (15:14)

Dabas, 500 néző. V.: Natkai, Szalay. Balatonfüredi KSE: Andó - Déber 2 (1), Máthé 8 (2), Horváth L. 5, Szöllősi 3, Kancel 4, Szilágyi 1 (1). Csere: Kiss (kapus), Vékony, Ág, Orbán B. 3, Vágner, Kis, Nemes, Vajda, Né-meth A. Edző: Kárpáti Krisztián.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill. 6/4.

Joggal örültek a Balatonfüredi KSE U23-as csapatának tagjai, a feljutásra aspiráló Dabas otthonában aratott győzelem fantasztikus siker a férfi kézilabda NB I/B-s pontvadászatban Fotó: Penovác Károly

Nagyszerű hangulatban, félezer néző előtt kezdődött a találkozó, ahol a hazai csapat ragadta magához az irányítást, szép támadásokat vezetve, a félidő közepéig tartották a kétgólos előnyüket. A játékrész második felére a Füred védekezést váltott, amit sokkal hatékonyabban, agresszívebben csinált. Ennek eredményeként fordult a kocka, a 23. percben Horváth és Má-thé vezérletével már 12:10-re a vendégek vezettek. Sajnos
ekkor egy kétperces kiállítás megfogta a füredi fiatalokat, így a hazaiak visszavették a vezetést a szünetre.

A második felvonás is izgalmasan alakult, felváltva vezettek a csapatok egy-egy góllal. A végjáték 25:24-es hazai előnyről indult, de Kancel és Orbán góljaival, Andó fontos védéseivel fordítani tudtak a balatoniak, térdre kényszerítve a dabasiakat.

Jók: Máthé, Szöllősi, Kancel, Orbán, Nemes.

 

PLER-VKKFT 25:22 (12:10)

Pestszentlőrinc, 300 né-ző. V.: B. Pech, Vágvölgyi. Veszprémi KKFT: Andorka - Szmetán, Szobol 5, Heiczinger 3, Füleki, Márton 1, Hári 1. Csere: Szász, Koncz (ka-pusok), Kovács Gy., Vasvári G., Bonyhádi, Tóth, Éles B. 7, Vasvári Á. 5. Edző: Pásztor István.

Kiállítások: 8, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 5/4.

Nagyon sok hibával játszott a VKKFT. Pásztor István edző kifejtette, ilyen minőségi csapatok ellen koncentráltabb játékkal és több jó teljesítménnyel kell előrukkolni a győzelem érdekében. Úgy fogalmazott, bebizonyosodott, hogy az NB I/B-ben bármelyik csapatot meg tudják verni, de ehhez mindenkitől extra teljesítmény kell.

Jók: Vasvári Á., Éles, Heiczinger.

 

Sz.-batta-Telekom U23 32:31 (14:18)

Százhalombatta, 200 néző. Vezette: Búza, Cseszregi.

Telekom Veszprém U23: Nagy B. - Molnár 4, Szita 7, Ubornyák 2, Hanák 1, Tóth A. 8 (3), Gyene 4. Csere: Szakály 4, Petróci-Lukács 1, Süle, Kristóf, Ernei. Edző: Rapatyi Tamás.

Kiállítások: 6, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

Jól indult az első félidő, a Telekom fiataljai gyakorlatilag végig vezetve négygólos előnyt harcoltak ki az első harminc perc végére (14:18).

A szünet után keményebb védekezésre váltott a Százhalombatta, ami megfogta a veszprémi fiatalokat, így megkezdte a felzárkózást a házigazda. Ráadásul fontos pillanatokban rendre emberhátrányba került a Telekom. Persze a veszprémiek nem adták fel, becsülettel hajtottak, így a hajráig nyílt maradt a küzdelem. Az utolsó percben aztán sajnos ziccert rontott a Telekom U23, míg a Százhalombatta nem tette meg ezt a szívességet, így a vendéglátó otthon tartotta a két pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!