Sport

2017.03.11. 17:30

Orbán Tamás: ez felháborító

Győr, Veszprém – Az éllovas otthonában megszakadt a Veszprém jó tavaszi sorozata a labdarúgó NB III-ban, pedig a vendégeknek volt keresnivalójuk a mezőny legjobbja ellen.

Horváth Gábor

ETO FC-VLS Veszprém

2:0 (0:0)

Győr. V.: Jakab. ETO FC Győr: Kunsági - Vadász, Nagy Á, Nagy J, Varga, Tajthy (Kulcsár, 75.), Kabát, Magasföldi, Beliczky (Szimcso, 56.), Zamostny, Szabó (Csizmadia, 58.). Edző: Bekő Balázs. VLS Veszprém: Hársfalvi – Krebsz, Felber, Dobsa, Gunther - Bene, Gulyás, Simon (Burcsik, 14.), Kocsis, Molnár (Szabó, 82.) – Márkus. Edző: Orbán Tamás.

A listavezető otthonába látogatott szombaton a bennmaradásért harcoló Veszprém, amely fantasztikusan, három szép sikerrel kezdte a tavaszi idényt. A bakonyiak három alapemberüket, Bognárt, Bükit és Kókányt is kénytelen voltak nélkülözni a találkozón.

Az első próbálkozás a volt válogatott Kabát nevéhez fűződött, majd Beliczky került nagyobb helyzetbe, de a vendégek hálója érintetlen maradt. Szervezetten játszott a Veszprém, amely még helyzeteket is tudott kialakítani. Az első félidőben nem született gól.

Simon Benjamint (elöl) már az elején le kellett cserélni, durva játékkal nyert a Győr
Fotó: Penovác Károly

Fordulás után az 56. percig bírta ki kapott találat nélkül a Veszprém, ekkor egy jobboldali beadást követően Zamostny fejjel vette be Hársfalvi kapuját, 1:0.

A győriek rendkívül határozottan és agresszívan futballoztak, igyekeztek nyomást gyakorolni ellenfelükre és már a csírájában elfojtani a vendégek próbálkozásait.

A 75. percben Zamostny duplázta meg saját maga és csapata góljai számát, a győri támadó ismét fejjel volt eredményes 2:0.

Ezzel el is dőlt a meccs, a bajnoki címre törő ETO megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a győriek nemcsak kőkeményen, hanem a sportszerűség határát többször is átlépve futballoztak. Simont például már a 14. percben le kellett cserélni egy beléptő követően, és rajta kívül még négy veszprémi játékos szenvedett sérülést.

 

 

Orbán Tamás: - Partiban voltunk, de sajnos a játékvezetői felfogás engedte az alattomos, durva játékot. Ez felháborító, nem tudom, hogy állunk ki a jövő héten. Összességében reális az eredmény, de az eszköz nem volt méltó egy bajnoki címre törő csapathoz.

A csoport további eredményei: Diósd–III. Ker. TVE 0:1, Sárvár–Érd 1:3, Kaposvár–Andráshida 5:2, Komárom–Csorna 0:0, Gyirmót II– Hévíz 4:1, Puskás Akadémia II–Videoton II 2:0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!