Sport

2017.03.17. 16:35

Sűrű az élboly, bárki lehet a befutó

Megyei körkép - Az első két helyezett múlt heti fiaskójának köszönhetően ismét négy csapatra duzzadt a bajnok-esélyesek száma a labdarúgó megyei másodosztályban. A soron következő 19. játéknapon a kvartett minden tagja verhető ellenfelek ellen lép majd pályára.

Bényi Kálmán

Herendi Porcelán SK (11.)-Pápateszéri SE (9.)

Nagy szükségük lenne a herendieknek a három pontra, hogy közelebb kerüljenek a középmezőnyhöz. A teszéri-ek idegenbeli mutatóját néz-ve (az eddig megszerzett 25 pontból ötöt gyűjtöttek idegenben) ez nem tűnik lehetetlen küldetésnek.

Tapolca (8.)-Tótvázsony SE (5.)

A megfiatalított Tapolca teljesítménye igencsak hullámzó, képes bravúrra negatív és pozitív értelemben is. Az ellenfél, a Tótvázsony remek formát mutat, öt forduló óta tartó győzelmi szériát tudhat magáénak. A vendégek a találkozó esélyesei, de egy döntetlen sem kizárt a hektikus vendéglátót nézve.

A fekete mezes Vaszarnak bravúrra lesz szüksége, ha az egyre jobb formába lendülő Csopak ellen pontot akar szerezni
Fotó: Balogh Ákos

Peremarton SC Berhida (7.)-Badacsonytomaji SE-Bonvino (6.)

Mindkét gárda az előző játéknapon hatalmas skalppal gazdagodott. A Peremarton a listavezető Ősit, míg a Tomaj a második Szentantalfát fektette két vállra. Most igazi hatpontos derbin feszülnek majd egymásnak a csapatok. A hazai pálya nyújtotta előny döntő lehet.

Balatonkenese SC (10.)- Taliándörögd SE (13.)

A vendéglátók ez idáig négy ponttal gyűjtöttek többet a bajnokságban a dörögdieknél. Esetleges vendéggyőzelem esetén egy egységre olvadna a Balaton-partiak előnye, de - a csapatok aktuális formáját figyelembe véve - erre nagyon csekély az esély.

Szentantalfa NVSE (2.)- Csabrendek FC (14.)

Az antalfaiak hazai pályán feledtetnék múlt heti váratlan fiaskójukat lelkes drukkere-ikkel. A csabrendekieknek csak a tisztes helytállás lehet a céljuk.

Egyetértés SE Nemesszalók (12.)-Ősi PSK (1.)

Ismét sűrűsödik a mezőny a listavezető mögött, az élbolyhoz tartozó négy csapatot mindösszesen két pont választja el a tabellán. Az Ősi játékosain nagy a nyomás, de a Nemesszalók otthonában ez a teher nem fog gondot okozni nekik.

Vaszar (16.)-Csopak (3.)

A Csopak, úgy tűnik, kezd magára találni, és újra harc- ba száll a bajnoki címért.
Az aranyérem megszerzése felé az út Vaszaron keresztül vezet.

Nemesvámosi LSE (15.)- Sümeg VSE (4.)

A jelentősen megerősödött Vámos a tavaszi idény meglepetéscsapata. Az új évben három mérkőzés alatt hétszer annyi pontot gyűjtöttek, mint az őszi szezon alatt összesen. Igazi erőfelmérő lesz a hazaiaknak a bajnokesélyes sümegiek elleni találkozó. A Nemesvámos pontszerzése azért bravúr lenne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!