Sport

2017.04.15. 17:19

Testvér-gól és kapussérülés

Ajka, Diósd – A 27. percben már 2:0-ra vezetett az FC Ajka, amely komolyabb kiütéssel is nyerhetett volna a labdarúgó NB III-ban szombaton. Sima meccs volt, egy vendég vesztese, Dénes-kapus azonban van a találkozónak.

Horváth Gábor

Diósd-FC Ajka

1:4 (0:2)

Diósd, 50 néző. V.: Móri. Diósd: Botlik – Takács M., Takács J., Sándor, Cservenka – Mag (Nahóczky, 59.), Schmidtka, Czene (Bánhidi, 75.), Slezák – Ribarics, Jacsmanik (Németh, 59.). Edző: Nahóczky Attila. FC Ajka: Dénes (Balogh, 24.) – Pál, Pákai, Kovács Gergő, Csemer – Köles – Skriba, Lőrinczy, Balázs (Major, 64.) – Szabó, Kovács Gábor (Pavlitzky, 65.). Edző: Bücs Zsolt.

Lövésekkel először a hazaiak próbálkoztak, az első célt tévesztett, a másodiknál Dénes könnyedén hárított.

A 10. percben Csemer-Skriba összjáték után utóbbi jobb alsóba tartó labdáját kellett védenie Botliknak.

A 12. percben ismét Csemer és Skriba játszott össze, Skriba futott el a jobb oldalon, beadását Kovács Gábor közelről fejelte a kapu jobb oldalába, 0:1.

A folytatásban Csemer 25 méteres szabadrúgása jutott a léc fölé.

A 20. percben egy kirúgásnál Dénes megsérült, le kellett cserélni.

A 27. percben tovább növelte előnyét az FC Ajka, remek támadás futott a jobb oldalon, Skriba egy csellel becsapta védőjét, szépen tálalt Lőrinczy elé, akinek közelről nem volt nehéz a kapuba találni, 0:2.

Állandóan a hazaiak térfelén folyt a játék.

A 33. percben Lőrinczy baloldali beadását Szabó rosszul vette át az ötösön, így odalett a lehetőség. A hosszabbításban Kovács Gábor-Lőrinczy összjáték után előbbi lövését bravúros vetődéssel tornászta ki a bal felsőből Botlik.

Az FC Ajka (fehér mezben elöl Pál) nagyon magabiztosan gyűjtötte be a három pontot
Fotó: Balogh Ákos

A szünet után gyorsan gól esett.

Az 51. percben Szabó buktatásáért megítélt 25 méteres szabadrúgás Csemer nagy erővel bombázta a bal felső sarokba, 0:3.

Lőrinczy tört szép cselekkel kapura, 16 méteres lövése a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A 61. percben a Kovács-család hozott össze újabb vendég találatot. Köles nagy bedobását Kovács Gergő csúsztatta a kapu elé, Kovács Gábor pedig hat méterről a hálóba fejelt, 0:4.

A 67. percben gyors hazai kontra után a bal oldali beadást Czene a kaputól két méterre nem találta el.

A 71. percben Lőrinczy jobb oldali beadását kellett a hazai hálóőrnek hárítania. A 74. percben megint Csemer végzett el szabadrúgást, 22 méteres lövését ezúttal Botliknak sikerült védenie.

A 81. percben Pál jobb oldali beadását Skriba az ötösről perdítette a jobb kapufa mellé. A 87. percben Pál lőtt az alapvonal közeléből, Botlik remek érzékkel hárított.

A gyors hazai kontránál Slezák lövése Kovács Gergőt érintve jutott a kapu bal oldalába, 88. perc: 1:4.

A meccs utolsó percében Kovács Gergő lőtt 14 méterről a léc fölé.

A kisárgult játékosok (Tölgyesi, Hanzl) miatt ezúttal 4-4-2-es felállásban játszott az FC Ajka, amely gyakorlatilag négy csatárral támadott. A vendégek dolgát elsősorban a katasztrofális minőségű pálya nehezítette meg.

Bücs Zsolt: - Teljesen megérdemelten nyertünk, lehetett volna nagyobb a különbség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!