Sport

2010.01.13. 14:02

Győzelmi remények

Veszprém, Pápa - Az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban a hétvégén mindkét Veszprém megyei alakulat pályára lép.

Novothny Ottó

A VESC pénteken, a PKC vasárnap küzdhet a győzelem reményében.

A Veszprémi Egyetem SC-nek december 18-a óta nem volt mérkőzése, akkor viszont remekül zárta az évet: alaposan elpáholták a soproniakat.

- A hosszú szünet feltöltődéssel telt - kezdte Molnár István a VESC mestere. - Játszottunk edzőmeccset, a futófolyosón is voltak gyakorlásaink, szóval azt hiszem mindenki kellő motivációs állapotban várhatja a Kozármisleny elleni találkozót.

- A vendégek időközben bejelentették igényüket a legjobb négy közé.

- Így igaz, a Kozármisleny az ötödik helyre zárkózott fel. Nem utolsó sorban az előző bajnokságban még nálunk játszó Hidi Tamásnak köszönhetően, aki például legutóbb a fővárosban 42 ponttal járult hozzá csapata győzelméhez. A lényeg, hogy most elérhető számukra a negyedik hely és nyilván ezért mindent meg fognak tenni.

- Ezzel szemben hazai sikernél szinte már biztos a jelenlegi hely megtartása.

- Idegenben is nyerni tudtunk, noha csak az utolsó két percben fordítottuk saját javunkra a találkozót. Itthon természetesen kötelező a győzelem, ezzel tartozunk szurkolóinknak is, akiket várunk idei első mérkőzésünkre.

A Pápa-Damla KC viszont már bemutatkozott 2010-ben: miután kikaptak a Fehérvártól, a Budafok-Csepel ellen javíthatnak vasárnap.

- Azt mondtam a mérkőzés végén, hogy nem marad következmények nélkül ez a vereség - utalt pénteki nyilatkozatára Vajda József a pápaiak szakvezetője. 

- Ezek után az öltözőben sok mindent átbeszéltünk, a legfontosabb, hogy fegyelmezettségben, pontosságban, de minden egyéb játékelemben is javulnunk kell. Nálunk a mindenekfeletti akarás alapkövetelmény, ezt néhányan elfelejtették a Fehérvár ellen.

- Gondolom a betegségek, sérülések miatt sincs mindenki jó formában.

- Ez így igaz és ezt én is gyakran megemlítem. Ettől függetlenül, erre nem lehet hivatkozni már. Fejben dőlnek el a dolgok, nálunk többen sem tudnak kellőképpen koncentrálni és ez baj. Ezen változtatniuk kell. A Budafok ellen idegenben is nyertünk, nyilvánvaló, hogy emiatt és a legutóbbi hiba kiköszörülése okán is nagyon szeretnénk győzni. Bízom benne, hogy vasárnap ez sikerül és kárpótoljuk esetleg csalódott drukkereinket is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!