Sport

2017.01.23. 17:30

Petőfis lányok sikere

Pápa - A 2016-17-es tanév országos lány kézilabda-diákolimpia Győrben rendezett elődöntőjét sikeresen zárta a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium lány kézilabdacsapata, mely a házigazdák mögött a második helyet szerezte meg.

Haraszti Gábor

A megmérettetésen három megye első, illetve egy régió második helyezettje vehetett részt. Veszprém megyét a Petőfi gimnázium képviselte, a tornán a csapat a tisztes helytállást tűzte ki célul maga elé, hiszen az elődöntőn másik három megye bajnoka, a győri Bercsényi Miklós Gimnázium, a váci Madách Imre Gimnázium és a komáromi SZC Kultsár István Középiskola vett részt.

A pápaiak messze felülmúlták a várakozásokat, és mint az iskola testnevelője elmondta, kézilabdában ez az intézmény eddigi legnagyobb sikere.

A pápai kézis hölgyek remekül szerepeltek az elődöntőben Fotó: Haraszti Gábor

- Álmunkban sem számítottunk arra, hogy a Bercsényi mögött el tudjuk csípni a második helyet, a végső győztesről tudni kell, hogy gyakorlatilag az ETO utánpótlásáról, nem mellesleg a címvédőről beszélünk - mesélte Koncz János. A Vetési mögött másodikként jutottunk tovább a megyei döntőről, majd az országos előselejtezőben a Vas megyei másodikkal, Körmenddel találkoztunk.

Őket sikerült legyőzni, így kerültünk a győri négyes döntőbe, ahol a sorsolásnál Fortuna fogta a kezünket, hiszen Komárommal sorsoltak össze minket, akiket kiváló játékkal, hat góllal, 15:21-re sikerült legyőzni. Ezután jutalomjátékként tekintettünk a Győr elleni két félidőre, mondanom sem kell, Róth Kálmán tanítványai más dimenzióban kézilabdáztak, de egyáltalán nem vagyunk elégedetlenek, meggyőződésem, az országos bajnokkal meccselhettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!