Sport

2013.11.30. 19:41

Újabb idegenbeli vereség

Az előző fordulóhoz hasonlóan szombaton is pont nélkül zárta idegenbeli bajnokiját a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata. A bakonyaljaiak ezúttal a Puskás Akadémia vendégeként szenvedtek 1-0-s vereséget Székesfehérváron.

Napló sport

Puskás Akadémia-Lombard Pápa
1:0 (1:0),

Székesfehérvár, 300 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Berettyán, L. Tóth).

Puskás Akadémia: Hajdúch – Margitic, Vaszicsku, Szekeres, Tamás – Gallardo, Polonkai, Czvitkovics, Tóth B., Polonkai – Lencse. Vezetőedző: Benczés Miklós. Lombard Pápa: Szűcs – Tóth G., Struhar, Rodenbücher, Présinger – Quintero, Sekour, Tajthy, Orosz – Griffiths, Kenesei. Vezetőedző: Tóth Bálint.

Csere: Gallardo helyett Szakály a 26., Haraszti helyett Guaru a 87., Lencse helyett Tischler a 90., illetve Quintero helyett Arsic a 70., Tajthy helyett Szabó O. a 73., és Orosz helyett Király a 74. percben.

Gólszerző: Lencse a 35. percben. Sárga lap: Szekeres az 51., Tóth B. a 77., illetve Rodenbücher a 34., Sekour az 58., és Tóth G. a 76. percben.

A leginkább mezőnyjátékkal kezdődő találkozó elején egy-egy szöglet utáni szituáció okozott riadalmat előbb a hazaiak, majd pedig a vendégek kapujánál. Az első komolyabb lehetőség az épülő stadionjuk miatt a hazai mérkőzéseiket a Videoton pályáján játszó felcsútiaké volt: a 20. percben Czvitkovics távoli bombáját kellett védenie Szűcsnek.



A 34. minutumban Rodenbücher buktatta a pápai tizenhatoson belül Lencsét, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt Lencse higgadtan a kapu bal alsó sarkába lőtte a 35. percben. Négy perccel később Griffiths került helyzetbe a túloldalon, azonban 10 méterről, éles szögből leadott lövését Hajdúch bravúrral védte. Nem sokkal az első félidő lefújása előtt Szakály jobb oldali beadását Haraszti 12 méterről a kapu fölé vágta.

Az 56. percben Kenesei lőtt veszélyesen a tizenhatos előteréből, de a hazaiak kapusa ezúttal is nagyot védett. A 69. percben Haraszti újabb, ezúttal lapos próbálkozását hatástalanította Szűcs. A 83. percben Griffiths adott középre az alapvonal közeléből, középen a nagy helyzetben lévő Király jócskán a kapu mellé lőtte a labdát. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, így Tóth Bálint tanítványai egy góllal alulmaradtak az újonc Puskás Akadémiával szemben. A Lombard Pápa szerdán 16 órától a Siófokot fogadja a Magyar Kupában, majd szombaton este a Budapest Honvéd érkezik a Perutz Stadionba az NB I 17. fordulójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!