Sportvilág

2013.02.06. 18:13

Iksz a főpróbán

Döntetlenre végzett törökországi felkészülési mérkőzésén a magyar labdarúgó-válogatott. A fehéroroszok elleni találkozón a veszprémi származású Kádár Tamás végig a pályán volt.

Horváth Gábor

Magyaro._Fehéroroszo. 1:1
(1:0)

Belek. Vezette: B. Yildirim (török). Magyarország: Bogdán - Vanczák, Korcsmár, Mészáros (Böde), Kádár - Pintér, Hajnal  - Koman (Koltai), Szabics (Gyurcsó), Dzsudzsák - Rudolf (Elek). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor. 

Fehéroroszország: Veremko - Martinovic, Verhovcov, Filpenko, Bordacev - Kiszljak (Hacsaturjan), Dragun (Volodko), Putyilo, Bressan - Trubilo (Balanovic), Rogyionov (Hvascsinszkij). Szövetségi kapitány: Georgij Kondratyev.

A mérkőzés előtt a lábujját fájlaló Szalai helyett Rudolf került a kezdőcsapatba. Együttesünk csapatkapitánya az ötvenedik válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs volt. A magyar válogatott kezdte aktívabban a mérkőzést, Koman Vladimir 15 méterről vette célba a kaput, lövése fölé szállt.

 

Dzsudzsák Balázs ötvenedik válogatottságát ünnepelte, sajnos nem győztes csapat tagjaként (Fotó: mti)



A fehéroroszok egy szabadrúgást követően veszélyeztettek, aztán Rudolf próbálkozott. A Diósgyőr játékosának bombája kipattant Veremenkóról, az érkező Szabics alig maradt le a játékszerről. A 32. percben megszereztük a vezetést.

Dzsudzsák passzát Rudolf lépte át, a labda Szabics elé került, a csatár 16 méterről célzott és a játékszer egy védőn megpattanva a hálóban kötött ki, 1:0. A félidő végén ellenfelünk majdnem kiegyenlített, Korcsmárnak kellett a gólvonalról tisztáznia. Az 58. percben siker koronázta a fehérorosz próbálkozásokat, Volodko ugrott ki és két védő szorításában a jobb alsó sarokba lőtt, 1:1.

A 65. percben Mészárost Böde Dániel váltotta, a ferencvárosi először lépett pályára a nemzeti csapatban. A magyar együttes becsülettel próbálkozott, de elrontotta a helyzeteket. A második játékrészben nem volt meg a szükséges átütőerő Dzsudzsákék játékában.





Döntő jelentőségű derbivel folytatják

A magyar válogatott március 22-én Romániát fogadja a 2014-es világbajnokság selejtezőjének következő körében. A mérkőzés döntő jelentőségű lehet, hiszen a két együttes jelenleg 9-9 ponttal áll az éllovas Hollandia mögött a D jelű csoportban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!