Sportvilág

2014.02.23. 11:38

Räikkönen megpördült, a Ferrari megsérült

A 2007-es világbajnok a teszt leintése előtt nem sokkal dobta el az F14 T-t.

Kovács Noémi

A Scuderia finn versenyzője 81 kört tett meg a bahreini teszt záró napján. Räikkönen legjobb ideje 1.36.718 volt, ami a képzeletbeli dobogó harmadik helyére volt elegendő. Azonban nem sokkal a gyakorlat vége előtt a vörösök legutolsó világbajnoka megpördült a 4-es kanyarban és az autója is megsérült.

„A végén nem technikai probléma volt, csak megpördültem a 4-es kanyarban és az autó megsérült. De nem hiszem, hogy gondot jelentene orvosolni a problémát a jövő hétre. Talán túl szélesen vettem a kerékvetőt, ami miatt a kerekek megcsúsztak, én pedig elvesztettem az irányítást az autó felett és a korlátnak csapódtam.” – kezdte a finn.

„Még mindig nem tudom megmondani, hogy milyen gyorsak vagyunk, hiszen ez csak a szezon második tesztje és nehéz kitalálni, hogy milyen erősorrend van a csapatok között. Egy dolog biztos: minél jobban megismerjük az autót, annál gyorsabbak leszünk. Szerintem még a következő bahreini teszt után sem lesznek válaszaink és Ausztráliáig kell várnunk arra, hogy megértsük az erőviszonyokat.” – folytatta a 2007-es világbajnok.

„Az autó még fejlesztés alatt áll és számos dolgot kell megismernem és tesztelnem. Azt kell mondjam, hogy még mindig sok munka vár ránk, mielőtt azt mondhatnánk, hogy 100%-ig felkészültünk az évadra. Kétségtelen, hogy a Mercedes motoros csapatok jól teljesítettek, de mi a saját programunkat futottuk. Ahogy már mondtam, ez egy teszt és a tesztek során kipróbálsz különböző dolgokat, majd csak Melbourneben válik komollyá a helyzet.” – tette hozzá a 34 éves versenyző.

„Ebben a pillanatban nem érdekel minket a teljesítmény, azon vagyunk, hogy a megbízhatóságot biztosítsuk és problémák nélkül fejezzük be az első szezonnyitó versenyt. Még a lágy abroncsokkal megtett köröknek sem a teljesítmény volt a célja, hanem annak értékelése, hogy ezen abroncsok mellett milyen beállítások használhatóak. Nem aggódok a többiek által megtett hosszabb etapok miatt, mivel mi a saját programunkra koncentráltunk és a hosszabb távokat a jövő hétre ütemeztük.” – árulta el Räikkönen.

További F1 hírek -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!