Sportvilág

2014.05.22. 14:05

Foci vb 2014 - Porga Gyula az olaszoknak drukkol

Veszprém – Porga Gyula figyelemmel kíséri a futball világbajnokságot, 1982 óta az olasz csapatnak drukkol. Veszprém polgármesterét a közelgő VB előtt kérdeztük esélyekről, meccsnézésről.

Balla Emőke

- Mint minden futballszerető ember – én magam is - nagyon várom a világ futball eseményeit, akár egy Bajnokok Ligája sorozatot, Európa Bajnokságot, de mindenek előtt a legnagyobb futball ünnepet, a világbajnokságot. Különösen, ha ez olyan országban van, mint Brazília, ahol imádják a labdarúgást. Lehetőségeimhez mérten én is követem az eseményeket. Nem állítom, hogy folyamatosan nézném az összes meccset és vezetném az eredménytáblázatot, fiatalabb koromban azonban követtem, esélyeket is latolgattam. Ma már kevésbé, de vannak olyan csapatok, akiknek figyelem az eredményeit, és lehetőség szerint meg is nézem a meccseiket. A jelentős időeltolódás kicsit nehézkessé teszi a meccsnézést, Brazíliának ennyi hátránya mindenképpen van.

Porga Gyula elmondta, az 1982-es világbajnokság óta az olaszoknak drukkol. A magyaroknak nem tud, tette hozzá, hiszen 1986 óta nincsenek kint a világbajnokságon.

Porga Gyula, Veszprém város polgármestere évtizedek óta az olasz labdarúgó-válogatottnak szurkol a sportág világbajnokságán (Fotó: Penovác Károly)

- Az olaszoknak szurkolok. Nagyon szeretem az olasz mentalitást, az olasz futballt is. 1982-ben szerettem bele az olasz futballba, akkor a csapat világbajnoki címet szerzett. Most is nekik fogok szurkolni. Realista vagyok, meglepetés lenne - valljuk meg őszintén, bármennyire is szeretem az olasz futballt - ha az olaszok nyernék meg az idei világbajnokságot. Ha az esélyeket nézzük, a házigazda Brazília nagyon esélyes. A legutóbbi világbajnok spanyolok szintén erős, látványos futballt képviselnek, nekik is jó esélyük van. A német nagyon egységes csapat, nagyszerű játékosokból áll, annak a generációnak a futballistái most vannak a csúcson, akik pár évvel ezelőtt álltak össze - akár ők is megnyerhetik a világbajnokságot. Az argentínokról sem szabad elfelejtkezni, a csapat erős játékosokból áll, ott futballozik a világ egyik legnagyobb futballistája, Messi is. Bármi lehet, ettől függetlenül én az olaszoknak drukkolok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!