Sportvilág

2015.09.07. 11:15

Tények és eredmények

2015 nyarán lezárult egy korszak. Horváth Rozália, a lenti intézmény legsikeresebb sportolója befejezte iskolai tanulmányait.

Civil Tudósítónktól

Felkészítő tanára, Paksi Tibor 28 év edzősködés után pedig az edzéseket. A közel három évtized alatt 69 aranyérmet és kupagyőzelmet szereztek vezetése alatt a sportolói. Labdarúgásban 26 megyei és 2 regionális aranyozott kupa áll az iskola vitrinjében. A 16 országos döntőben 12 alkalommal vettek részt. Ezzel az eredménysorral megyei listavezetők. Asztaliteniszben 41 aranyérmet, bajnoki címeket is szereztek megyei, regionális és országos döntőkben.

Sárközi Renáta, Sallai Tamás, Sárközi Szabina, Horváth Iván és Paksa Tibor edző Fotó: a szerző

A 15 országos döntőben 15-ször szerepeltek eredményesen, ezzel országos listavezetők. Összesen 6 regionális és 27 országos döntőben szerepeltek a diákok. Nemzetközi versenyeken is eredményesen képviselték országunkat az egykori Jugoszláviában, Szlovéniában és Szlovákiában. A lenti diákok sikereit – a helyi megyei és országos sajtónak köszönhetően – több országos szövetség is elismerte és jutalmazta szponzori mezekkel. Az országban egyedülálló módon, a móriczos diákok az erkölcsi elismerés mellett márkás mezekkel lettek gazdagabbak – 69 alkalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!