Sportvilág

2017.01.05. 20:56

Férfi kéziválogatott: több volt ebben a mérkőzésben

Remekül játszott, de végül csak megszorongatni tudta Dániát Magyarország csapata a Bygma-kupa férfi kézilabda felkészülési tornán.

B. Virág Rita

Dánia-Magyarország 24:21 (8:10)

A jövő héten kezdődő franciaországi világbajnokságra készülve a magyar férfi kézilabda válogatott Dániában, a Bygma kupán vesz részt. A tornán a házigazda, olimpiai bajnok Dániával kezdtek Javier Sabate szövetségi kapitány tanítványai.

Dánia kezdett jobban (3:1), Hansen dupláját követően azonban három magyar gól következett - Nagy, Harsányi és Bodó volt eredményes (3:4). Morten Olsen bombájával ugyan egyenlített Dánia, ám a mieink újra és újra vezetést szereztek.

Sabate mester remekül felkészítette a mieinket, akik szervezetten védekeztek és ügyesen zárták le a területet, a szélekre kényszerítve a dán akciók befejezését. Mikler fantasztikus formában védett, ezt jól példázza, hogy az olimpián az All-star csapatba is beválasztott Svan csak a negyedik próbálkozását tudta gólra váltani. Ugyan 6:7-es állásnál hosszú percekre lestoppolt mindkét csapat, de Ancsin pazar bombájával először vezetett kettővel a magyar együttes (6:8).

A félidő végéig megmaradt ez a különbség, óriási fegyvertény, hogy nyolc gólon tartotta a piros mezes magyar alakulat az olimpiai bajnokot.

A második játékrész Magnus Landin találatával kezdődött, de ezt követően a magyar csapat pillanatai következtek. Bánhidi, Bodó és Harsányi remek góljaival 11:15-re alakult az eredmény.

A dánok azonban összeszedték magukat és egy villámgyors szériával kiegyenlítettek (15:15). Potyogtak a gólok, ám a magyar csapat nem akart lemaradni dán riválisával szemben, rendre kiegyenlített. Még kettős emberhátrányban is, mert előbb Bánhidi, aztán Sabate kapott piros lapot (19:19).

Az 54. percben Hansen bombájával indult a hajrá, de sajnos a következő percekben is Hansen nevét skandálta a közönség (22:20). Az olimpiai bajnok jól tartotta az előnyt és végül hozta a kötelező győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!