Sportvilág

2017.01.14. 21:36

Kézi-vb: ezért megint nagy kár

Rouen, Veszprém – Remek kezdés után érthetetlen módon néhány perc alatt hagyta feltámadni ellenfelét a magyar férfi kézilabda-válogatott, amelynek a második félidőre nem maradt puskapora.

Horváth Gábor

A magyar csapat szombaton Horvátországgal meccselt a franciaországi világbajnokság C csoportjának második körében.

A mieink vereséggel (a németek ellen), a horvátok győzelemmel (Szaud-Arábiával szemben) kezdték a vb-t. A találkozó előtt kérdéses volt Nagy László játéka, a kapitány ott volt a csapatban, ám sérülése miatt csak a kispadon foglalt helyet.

Óvatosan kezdtek a csapatok, Harsányi találatával a magyar csapat szerzett vezetést, a horvátoknak öt és fél perc kellett az első gólhoz. Jól védekeztünk, de az eladott labdák miatt ellenfelünk jutott előnyhöz, 10. perc: 2:3. A következő percekben aztán javult együttesünk koncentrációja, Duvnjakéknak pedig nem ment a játék a remekül záró falunk előtt, 14. perc: 5:3.

Hárommal vezettünk (6:3), amikor a horvátok időt kértek, de összességében nem változott a játék képe. A 21. percben 9:6-ot mutatott az eredményjelző, többször növelhettük volna négyre a különbséget, ám sajnos több ziccer is kimaradt.

A 27. percben Balogh találatával aztán sikerült megszereznünk az addigi legnagyobb előnyt (11:7), azonban ez sajnos magához térítette a horvát csapatot, amely Strlek vezérletével a félidő végéig egalizálni tudott.

A második játékrészben vetélytársunk magához ragadta a kezdeményezést és rendre vezetni tudott. Eleinte csak egy-egy góllal, majd a 41. percben lett először kettő a különbség, 15:17.

Mikler hetes védése után Jamali bombázott a kapuba, becsülettel üldöztük a horvátokat, akik azonban a szélekről továbbra is életveszélyesek voltak, 47. perc: 18:21.

Ellenfelünk ekkor már rendre megtalálta a rést védelmünkön és a hátsó alakzat teljesítményének visszaesése mellett sajnos támadásban is egyre fáradtabban mozogtunk. Az 52. percben már öttel (20:25) vezetett Horvátország, s a véghajrá előtt ebből csak egyet sikerült faragnunk, 55. perc: 24:28. Innentől már nem maradt reális esélyünk, második vereségünket is elszenvedtük a franciaországi világbajnokságon.

Magyarország-Horvátország 28:31 (11:11)

Magyarország: Mikler, Fazekas – Harsányi 6 (1), Balogh 6, Lékai 4, Bodó 3, Juhász 2, Bánhidi 2, Császár 2 (1), Jamali 2, Ligetvári 1, Schuch, Ancsin, Zubai. Szövetségi kapitány: Javier Sabate.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!