Sümeg

2009.02.03. 03:29

Nem kapta meg a szót

<b>Veszprém</b> - A megyei jogú város csütörtöki közgyűlésén nem mondhatta el <em>Asztalos István</em> (MSZP) napirend előtti hozzászólását, mert a képviselők többsége egyetértett <em>Debreczenyi János</em> polgármesterrel abban, hogy nem felel meg a szervezeti és működési szabályzatban lefektetett kritériumoknak.

Varga Domokos Péter

Ezt követően Asztalos István az ülés szünetében sajtótájékoztatón ismertette a hozzászólást. 

A képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a Veszprémi 7 Nap január 16-ai számában, a 16. oldalon a fizetett hirdetések között jelent meg a következő szöveg:Nagy öröm érte a dózsavárosi Napsugár Bölcsődét. Péterné Rózsa Mária és Mihalovics Péter képviselők jelentős összeggel támogatták intézményünket. 

Képviselői keretükből a gyermekcsoportokba 8 darab új szőnyeget és az irodai munkához egy darab számítógépet (asztallal) tudtunk beszerezni. Támogatásukat ezúttal is köszönjük. 

Elmondta, hogy a köszönetnyilvánításnak ezt a formáját rendkívül ízléstelennek, esetleges gyakorlattá válását pedig kifejezetten riasztónak tartja. Az a véleménye, hogy a választókerületi keretből finanszírozott közcélokért az egyéni képviselőknek nem jár külön köszönet. 

Azért kért szót, mert attól szeretett volna óvni, hogy e ma még egyedinek és kirívónak mondható jelenség gyakorlattá váljon. 

De minden másnál riasztóbbnak tartaná azt a lehetőséget, ha köszönő soraikat a bölcsőde vezetői nem teljesen szabad akaratukból, hanem a támogató képviselők nehezen visszautasítható kérésére fogalmazták meg. 

Napirend előtt tett fel kérdést dr. Szalay András (SZDSZ) arról, hol tart a 2009-es költségvetés egyensúlyba hozása. 

Hangsúlyozta, a mai napig nincs tudomása képviselőcsoportjuknak arról, milyen tételekből kívánja az önkormányzati többség eltüntetni a mintegy négymilliárdos hiányt. Szerinte érdemi párbeszédre lenne szükség, nem pártfegyelemre. 

Debreczenyi János
válaszában elmondta, az összehívott informális konzultáció nem hozta meg a várt eredmény, ezért nem a városvezetést kell felelőssé tenni. 

Hartmann Ferenc
(MSZP) arról kért tájékoztatást, hogy a decemberi kézilabdagálát támogatta-e az önkormányzat vagy az önkormányzat tulajdonában lévő cég? A polgármester közölte: az önkormányzat nem támogatta a rendezvényt, a kérdésre pedig írásban ad majd választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!