Sümeg

2009.06.18. 02:27

Napsugár a Bakonyban

Vinye - A Vadvirág óvoda Napsugár csoportja a Bakonyban próbálta hasznosítani az ez évben tanultakat, egy életre szóló élményt és tapasztalatot szerezve magának.

Szausev Xénia

Bár a Süss fel nap dalocska nem nagyon hatotta meg az égieket, de a csoportot nem tántorította el az idő egy hangulatos kirándulástól. 

- A szabadban szerzett élmények erősítik a korábban szerzett ismereteket. Egy ilyen kirándulás során nemcsak világot látnak a gyerekek, hanem különleges ismereteket tanulhatnak, mint például a tűz őrzése, amelyeket későbbi életük során alkalmazni tudnak - mondta Vígváriné Nagy Ildikó csoportvezető óvónő. 

A megérkezés után egy csendes, terebélyes fákkal körbevett, szalonnasütésre alkalmas helyre érkeztek, Vinyére. Egy közeli pataknál az óvónő segítségével a gyerekek csónakot hajtogattak, amíg a parázs elkészült az otthonról hozott ennivaló és a kalács sütéséhez. A hűvösebb időjárás miatti bosszankodást felváltotta egy finom ebéd, egy jóízű beszélgetés. A csoport hangulatát hamar felmelegítették a közös játékokok. Az idő azonban hamar elszállt, így a Napsugár csoport elindult hazafelé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!