Sümeg

2009.08.13. 02:28

Lakossági javaslatokat várnak

Veszprém - Két javaslat érkezett a lokálpatrióták által a körforgalmak díszítésére kiírt pályázatra - hangzott el az egyesület tájékoztatóján, amit az Aulich utcai körforgalomnál tartottak.

Munkatársunktól

Az eseményen jelen volt Molnár Ernő elnök, Kavalecz Tibor alelnök, Nagy Piroska ügyvezető alelnök, Mihálovics László, valamint Horváth György nyugalmazott katonatiszt. 

Nagy Piroska elmondta, év elején meghirdettek egy ötletpályázatot, hogy a városi körforgalmakban Veszprémre jellemző építményeket helyezzenek el. 

Eddig két díszítőelemre van ötletük, ezeket a Veszprém Aréna előtti, Aulich utcai körforgalomba szánják. Kiemelte, hogy a megyeszékhely katonaváros is, ezt szeretnék valahogy megjeleníteni. 

- Fontosnak tartom, hogy megőrizzük és ápoljuk a történelmi hagyományokat és a hazafias érzelmeket - mondta Horváth György. 

Ezért kapcsolatba léptek a légtérvédő ezred parancsnokságával, hogy az Aradi vértanúk útja és az Aulich utca kereszteződésében lévő körforgalomba egy honvédemlékművet helyezzenek el. Ezzel kifejeznék Veszprém katonaváros jellegét.

Az egyesület elnöke hangsúlyozta, hogy évente leg-alább egy díszítőelemet szeretnének elhelyezni a város kezelésében álló nyolc és a Magyar Közút Kht. által gondozott hat körforgalom egyikében. 

A polgárok ötleteit fogadóórákon és civil fórumokon várják továbbra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!