Sümeg

2014.03.07. 09:20

Állandó segítség a lovagrendtől

Sümeg - Bio gyümölcspépet fogyasztottak tízórai után a sümegi óvodások. Az ajándékot Rátosi Ferenc polgármester, a lovagrend komturja adta át az intézménynek március elején.

Szijártó János

A cukormentes, vitamindús élelmiszerből a Hétszínvirág csoport kicsinyei fogyasztottak elsőként. A gyerekek a Tavaszi szél vizet áraszt című dallal köszönték meg az ajándékot Rátosi Ferencnek, majd óvónőjük kérésére megígérték, rajzolnak a lovagrend nagymesterének, Klaus Blosnak, akit mindannyian személyesen ismernek. A Németországban élő nagymester már többször ellátogatott hozzájuk, legutóbb karácsonyra vitt ajándékba számos kisautót, biciklit és egyéb játékot. Az átadási ünnepségen Rátosi Ferenc köszönetet mondott a cégnek azért, hogy évek óta támogatja Sümeg és Pápa várost valamint a térséget. Megköszönte az adományok eljuttatásában segítséget nyújtó Greif Lovagrend, Templomos Lovagrend és Szent László Rend Egyesület hozzájárulását. Hujber Jánosné óvodavezető a gyermekek nevében mondott köszönetet a rendszeresen érkező élelmiszerekért, a játékokért.


Rátosi Ferenc és Hujber Jánosné az óvodában az átadás után (Fotó: Szijártó János)

Az adományból ismét részesült a Napfény segítő központ is. Farkasné Sámson Klára intézményvezető elmondta, a bentlakásos otthonban élő idősek, az általuk gondozott családok hálásak a lovagrendek ajándékaiért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!