Sümeg

2014.05.31. 14:50

Zászlószentelés és verseny a 125. évforduló tiszteletére

Sümeg - Tűzoltóautó felvonulással, zászlószenteléssel és versennyel ünnepelte fennállása 125. évfordulóját a Sümegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület május 31-én.

Tisler Anna

A versenyre 36 csapat nevezett be csaknem 350 fővel. Érkeztek meghívottak németországi Aichtal, az erdélyi Szováta és a lengyelországi Koscian testvérvárosból, valamit a szerbiai Szajánból is. A régi korok tűzoltó autói és a modern járművek szirénázva vonultak végig reggel a város utcáin. A sportpályán a verseny megkezdése előtt Nagy József kanonok megszentelte a tűzoltók zászlóját.

Bakos János 50 éves szolgálatáért vett át oklevelet Igaz Sándortól (Fotó: Tisler Anna)

A délutánig tartó versenyen osztottsugár fecskendő szerelésben gyermek korcsoportban a zalahalápi lányok és a sáskai fiúk bizonyultak a legjobbnak. Ifiben a zalahalápi lányok és a bakonyoszlopi fiúk végeztek az élen, a felnőtteknél szintén Zalahaláp, a férfiaknál Tótvázsony versenyzett a legeredményesebben. A 800 liter/perc kismotor fecskendő szerelés kategóriában a gyermek korcsoportban a lányoknál és a fiúknál egyaránt Zalahaláp nyert, az ifjúsági versenyzőknél a lányoknál Zalahaláp a fiúknál Sümeg lett a győztes, a felnőtteknél a zalahalápi nők és a tótvázsonyi férfiak szerezték meg az első helyezést. Az 1100-1300 liter/perc motoros fecskendő szerelésben Tótvázsonyé lett a győzelem. Sümeg város díszoklevelét Molnár Gábor az Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, Marton Szilveszter az önkormányzati tűzoltóság parancsnoka és Igaz Sándor a Veszprém Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke vette át Rátosi Ferenc polgármestertől. A tűzoltóság vezetői elismerő oklevélben részesítették a katasztrófavédelem munkatársait és a megyei polgárőr egyesületet is. Számos tűzoltó részesült jutalomban több évtizedes munkájáért. A sümegi Bakos János 50 éves szolgálatáért kapott oklevelet és emlékplakettet az ünnepségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!