Sümeg

2014.06.18. 13:56

Táncfesztivál Sümegen

Sümeg - A tánc szinte minden műfaja megnyilvánul a péntek esti fesztiválon, a Kisfaludy Sándor Művelődési Központban.

Szijártó János

A város kulturális életének meghatározó eseményét Rátosi Ferenc polgármester nyitotta meg pénteken este. Beszédében arról szólt, hogy öröm és büszkeség sümeginek lenni akkor, amikor ennyi tehetséges fiatalt lát maga körül az ember. - A Püspöki palotában a képzőművészet terén országos sikert elért diákjaink munkáiból nyitottunk kiállítást, most pedig azt csodálhatjuk meg, hogy mennyi jó képességű gyerek tanul, illetve tud itt táncolni. A színpadon most számot adnak arról a tudásról, amit itt tanultak az elmúlt hónapokban, években - tette hozzá a polgármester.

A sümegi Brodway Táncegyüttes színvonalas műsorral lepte meg a közönséget a táncfesztiválon (Fotó: Szijártó János)

A táncgálán, amely tulajdonképpen az intézmény igazgatója, Szerencse Károlyné által koordinált amatőr művészeti tevékenység eredménye, gyakorlatilag minden műfajjal találkozhatott a közönség. A repertoárban klasszikus balett, jazz-balett, show tánc, hastánc, társastánc, modern tánc, néptánc szerepel, de láthattak az érdeklődők különleges, látványos koreográfiákat a mintegy százhatvan szereplőtől. A gálaműsorban teltház előtt mutatkozhattak meg a színpadon a Szivárvány Táncegyüttes Mini, Maxi és Tini csoportjai, a Just Dance Club társastánc tagjai, a Sümeg Néptáncegyüttes gyermek, ifjúsági és felnőtt csoportjai, valamint a Brodway Táncegyüttes, és a Zafirah Hastáncegyüttes is remek műsorral ajándékozta meg a lelkes közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!