Sümeg

2014.06.22. 13:15

Thurzó Ági úgy énekel, mintha Chert hallanánk fiatal korában

Sümeg - Mi ez? Hogy megfiatalodott Cher, vagy playback műsorral jött a versenyző? viccelődtek a Hanghullám zenei tehetségkutató verseny nézői, amikor az elődöntőn énekelni kezdett Thurzó Ágnes. A veszprémi ifjú hölgy hangja könnyen összetéveszthető a világhírű énekesnő Cher hangjával.

Tisler Anna

Thurzó Ágnes, aki tavaly szerzett idegenforgalmi szakmenedzser képesítést a Pannon Egyetemen, saját bevallása szerint is szívesen hallgatja és tanulja Cher dalait. Mint kérdésünkre elmondta, örömmel találkozna az énekesnővel, sok mondanivalója volna számára. Igaz, most még csak a zene nyelvén vagy tolmáccsal tudnának szót érteni egymással. Ági az iskolában németet tanult, de már jár angoltanfolyamra is. Szeret tanulni, de hogy beleférjen az is az életébe, szigorú napirendet kellett kialakítania. Bigband- ban énekel, tehetségkutatókon vesz részt, sok fellépése van. Emellett érdekli minden, ami egy húszas éveiben járó lány életét szebbé teszi, barátság, kirándulás, szórakozás. Ági 13 évesen, csaknem egy évtizede, kezdett komolyabban foglalkozni az énekléssel. A Dal-Ma egyesületben kapta meg az alapokat, ahol Völler Adél volt az énektanárnője. Négy éve több társával Hégelyné Kóródi Mónika tanárnőhöz jelentkezett. A Ritmika Show-tánc és Ének Stúdióban Mónikától tanulta az éneket, Valc Szabolcstól a táncot.

Az X-Faktor szerkesztői is felfigyeltek Thurzó Ágnesre (Fotó: Tisler Anna)

- Sokat tanultam a stúdióban, sok barátot találtam a hasonló érdeklődésű fiatalok között - tudtuk meg. A stúdió azóta felbomlott, de a barátságok megmaradtak. Drukkolunk egymásnak, figyeljük a többiek pályafutását. Igazi egymást segítő közösség vagyunk. A stúdió megszűnését követően tanárnőm férje, Hégely Ákos 2011-ben létrehozta a Fűzfő Bigbandet, amelynek tagja lettem. A nemzetközi és a hazai zenei élet sikeres számait játsszuk, swinget, funkyt, rockot, rock and rollt, filmzenéket, többségüket saját hangszerelésben.

Ági a Kaszap István által kitalált Hanghullám tehetségkutató versenyre azért jelentkezett, hogy kipróbálja magát, ismerkedjen a fiatal zenészekkel, élményekhez jusson. Már az elődöntőn szívébe zárta a közönség a fiatal tehetséget. A középdöntőről magas pontszámmal jutott a döntőbe. Közben az országos hírnév felé is elindult, ő volt az egyike azoknak, akikre a sümegi televízió közösségi portálra feltett felvétele alapján felfigyeltek az X-Faktor szerkesztői.

- Megszoktam már a színpadot, de útközben izgultam - mondta. Jólesett, hogy édesanyámon kívül tanárnőm, Mónika is elkísért. Bejöttek a meghallgatásra is. Majd a szerkesztő úgy búcsúzott tőlem, hogy hamarosan jelentkezünk. És hamarosan csengett a telefonom. El sem akartam hinni, amikor egy vidám női hang közölte a várva várt hírt: mehetek a következő fordulóra. Sokat gyakoroltam, válogattam a ruháim között, hogy melyik volna a legelőnyösebb. Úgy érzem, ez is jól sikerült.

Ági a nyáron számos rendezvényen fellép csapatával, június 29-én pedig a Hanghullám gálán énekel. Utána pedig egy jót bulizik a többi versenyzővel, és ha jövőre lesz Hanghullám, ismét jelentkezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!