Sümeg

2014.08.14. 18:50

Történelmi játékokat rendeznek a sümegi várban

Akik az idei vakációt a városban töltik, azok méltán érezhetik úgy, mintha egy varázsszőnyeg visszarepítette volna őket az időben a középkorig. Így érzékeltette az idei Végvári napok hangulatát Papp Imre várkapitány.

Kovács Erika

A játékokat idén augusztus 15–17-e között rendezik meg. A várkapitány kiemelte: a sümegi nyár a történelem és a kultúra jegyében telik, a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkit színes programokkal, finom falatokkal és felejthetetlen élményekkel várnak. A nyár legjobban várt eseménye mégis a Végvári napok hétvégéje, hiszen ekkor megelevenedik a történelem, színes középkori forgatag és számtalan élmény, program várja – ráadásul három helyszínen is, a Lovagi arénában, a Kisfaludy várkertben és a sümegi várban – az érdeklődőket.

Felvétel egy korábbi várjátékról. Életre keltik a történelmet (Fotó: archív)

A Kisfaludy várkertben és Magyarország első történelmi élményparkjában a hétvégén tíz órától középkori forgatag: kézművesek, vásározók, gyerekfoglalkozások, pónilovaglás, múzeumok, gyermekjátszótér fokozza a hangulatot. Mindemellett történelmi jelmezes felvonulás, koncertek, táncbemutatók, a gyerekeknek bábelőadás, solymászbemutatók idézik fel a középkor különleges, misztikus világát.

A Végvári napok immár hagyományos, kiemelkedő eseménye minden esztendőben egy korabeli jelmezes időutazás, a történelem életre keltése: a sümegi vár tüzérségi támadása, az olasz zászlóforgatók színpompás bemutatója, majd az ezeket követő lovagitorna-bemutató, valamint a középkori lakoma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!