Sümeg

2015.07.26. 10:32

Új emléktábla és újra diáktábor

Sümeg - Idén még megemlékezik Szegedy Rózáról, valamint Simon Istvánról is, valamint az év végi ünnepekre műsorral készülnek a Város-védő és Városszépítő Egyesület tagjai.

Tóth B. Zsuzsa

A munkát a város vezetése és a civil szervezetek, vállalkozók is támogatják - tudtuk meg Mics Ferencné elnöktől. A tevékeny csoport 27 éve működik a városért, pillanatnyilag közel 150 taggal. Nagy részük ugyan idős korú már, mégis aktívan részt vesznek a munkában. Tapasztalataikkal, hasznos tanácsaikkal segítenek és a tennivalókra ösztönzik a fiatal társaikat, miként toborozzák is az új tagokat. Az immár tízéves örökségvédő nyári tábort felváltva rendezik évente Cegléd és Sümeg városában, most éppen megyénk városa volt a diákok összejövetelének házigazdája.

A táborozó diákok megismerkedtek Sümeg nevezetességeivel
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Bókkon Gyula tanár vezetésével tizenöt tanuló ismerkedett a város és környéke örökségével. A megyében működő városvédő egyesületek idei találkozóját a sümegi csoport szervezte. Pétfürdőről, Várpalotáról és Tapolcáról érkeztek városvédők, akik a tanácskozást követően megismerték a város nevezetességeit, műemlékeit. Megemlékeztek Kajári Gyula grafikusról, látogatást tettek például a püspöki palotában, és emlékkoncerten vettek részt.

A sümegi egyesület a Jakab-napokra kicseréltette Darnay Kálmán emléktábláját az Öreg Diákok Baráti Köre kezdeményezésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!