Sümeg

2015.10.12. 17:59

Uszoda, kiállítás, hálózatépítés

Sümeg - Még októberben megnyithatják az afrikai vadászati kiállítást, amelynek belépődíjairól és nyitva tartásáról rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntött az önkormányzat.

Penk Tímea

Sümegi Afrikárium elnevezést kapta a gyűjtemény, amely afrikai és hazai vadászati trófeákat mutat be. A kiállítás logójáról és szlogenjéről is döntött a képviselő-testület.

A tanuszoda létrehozása ugyancsak fontos a város életében, amelyhez építési telket biztosít az önkormányzat, illetve elvégzi az építkezéshez szükséges feladatokat. A képviselők bíznak abban, hogy jövő év augusztus végére elkészül a létesítmény, ehhez minden tőlük telhetőt megtesznek a beruházás megvalósulása érdekében. A testületi ülésen elhangzott, hogy a termál kút fúrására szóló engedély egy évig érvényes.

A szélessávú internetszolgáltatáshoz szükséges optikai hálózat kiépítését szintén egyhangúlag megszavazták a képviselők. Egy ellenszavazattal döntött a képviselő-testület arról, hogy az önkormányzat tulajdonát képező Kernstock Károly Ifjak című képét kölcsönzi a Kieselbach Galéria részére a november 1. és december 4. közötti kiállításhoz. A kép értékét növeli, ha nívós kiállításokon mutatják be, és ez a városnak is hírnevet szerez.

Büntetőeljárás indításáról zárt ülésen tárgyaltak a képviselők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!