Sümeg

2016.09.08. 16:04

Visszaállítaná az eredeti helyzetet a szakrendelőben

Sümeg – Sok olyan nyilatkozat elhangzott a szakrendelőt érintő változásokról, amely nem felel meg a valóságnak – nyilatkozta Szijártó István, a Medunipsicho Bt. tulajdonosa.

Penk Tímea

Korábbi írásainkban beszámoltunk arról, hogy augusztus végén a Sümegi Egészségügyi Szolgálat Közhasznú Nonprofit Kft. azonnali hatállyal felbontotta a szerződést azzal a bt.-vel, amelynek a munkatársa, Szalai Mária neurológiai, valamint pszichiátriai szakrendelést és gondozást látott el. A főorvos férje, Szijártó István működteti a céget, és úgy véli, hogy ő a támadások valódi célpontja.

– Először is szeretném leszögezni, hogy semmiféle kifogás, panasz, hivatalos eljárás még soha nem indult ellenünk. Hogy a sümegi polgármester feljelentett mindkettőnket, nemcsak szomorú, hanem meghökkentő is, mivel szerződésben nem a várossal, hanem a kistérségi tárulással álltunk. Az pedig egyenesen bizarr, hogy még az asszisztensnőmet is feljelentette a polgármester. Vajon miért? – tette fel a kérdést Szijártó István, aki háziorvosként tevékenykedik Sümegen. Férjként és a bt. vezetőjeként is sérti, hogy Szalai Máriát hamis vádakkal illetik.

A sümegi szakrendelő épülete
Fotó: Penk Tímea

– A szakrendelő ügyvezetője felszólított minket, hogy fizessünk háromszázezer forintot, mert megsértettük a „rendkívül jó" hírnevét, különben bírósághoz fordul – méltatlankodott a bt. vezetője, mert szerinte a történtekben elsősorban Szalai Mária becsülete sérült.

– Bár jegyzőkönyvben szólították fel a feleségemet arra, hogy egy héten belül vigye el a rendelőből a személyes holmijait, erre a mai napig nem kapott lehetőséget. Nem engedik be ugyanis a rendelőbe, még a számítógépét sem kapta vissza, mely nélkül nem tudja ellátni az egyéb rendeléseit. A számítógépen egyébként személyes, védett adatok vannak, így akár az adatlopás lehetősége is fennállhat – állította Szijártó István, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy nem Szalai Mária az egyetlen elűzött orvos.

– Szomorú, hogy ez itt Európában megtörténhet, ami a sümegi szakrendelőben – méltatlankodott Szijártó István, aki elmondta, hogy a feleségével négy gyermeket neveltek fel, akik neves intézményekben végeztek. A bt. vezetője méltatlannak érzi, ahogy velük bánik a városvezetés.

– Úgy vélem, hogy a támadások mögött politikai okok húzódnak meg, és a feleségem csak egy eszköz arra, hogy belém rúgjon a polgármester – hangsúlyozta Szijártó István.

A betéti társaság vezetője azt szeretné, ha lecsillapodnának a kedélyek. Bár nem sok esélyt lát arra, hogy visszaálljon az eredeti állapot, de ezt szeretné, ezt egy szép, keresztényi megoldásnak véli.

(A témához kapcsolódó korábbi írásainkat itt, itt és itt olvashatja.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!