Sümeg

2015.04.12. 09:57

Akár kötelező is lehetne a választás a sümegi szavazópolgárok szerint

Sümegen csendes a városközpont, a kellemes tavaszi időben néhányan sétálnak, mások az egyik étterem kerthelyiségében kávéznak.

Tóth B. Zsuzsa

Markó István és párja kisbabájukkal ment szavazni a Kisfaludy gimnázium épületébe. István azt mondta a Naplónak, hogy nem csak kettejükért, hanem gyermekükért is fontos, hogy voksoljanak. - Senkinek sem mindegy, hogy mi lesz a végeredmény, ezért ki nem hagynánk a lehetőséget - szögezte le.

Horváth János és felesége kutyasétáltatás közben nyilatkozott a Naplónak. Az idős házaspár 21 éve él a városban, Budepestről költöztek le akkor vidéki munkájuk miatt. Szeretnek Sümegen élni, ez itt más életforma - vallják. Minden alkalommal elmennek választani, ma is korán reggel megtették már. A sétát követően kézilabda meccset néznek majd. Egy magát megnevezni nem kívánó idős hölgy trombózisos lábával ballagott lassan az utcán, de azt mondta, a választás fontos, ezért elmegy szavazni nagy betegen is.

A Horváth házaspár ki nem hagyná a voksolást

Oszkó István szerint nem egyértelmű, hogy ki nyeri a választást. - Izgalmas lesz, szurkolunk családi és baráti körben is. Sokat tettek a nagy pártok, hogy győztesen kerüljenek ki, kár, hogy nem volt mindig becsületes a kampány. Ha rajtam múlna, szigorítanék néhány dolgot emiatt. Például kötelezővé tenném a választást, ahogy Svédországban és Hollandiában van. Hiszen nálunk így a távol maradók miatt nem biztos, hogy olyan eredmény születik, amely a többség akaratát tükrözi - mondta. Kovács Lászlóval azután találkoztunk, hogy leadta szavazatát. Azt mondja, ma még focimeccsre megy, aztán várja az eredményt.

Oszkó István szerint fontos, hogy mindenki elmenjen szavazni, örülne, ha kötelezővé tennék

- Jó lenne, ha több munkahely létesülne majd Sümegen, annak hiánya a legnagyobb probléma a városban és környékén. Vállalkozóként magam is távolra járok dolgozni, mert a közelben nincs megrendelés. Kevés pénzük van az embereknek - tette hozzá.

Kovács László azt mondja, több munkahelyet remél a választástól 
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A választásról részletesen itt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!