Szentbékkálla

2015.09.14. 12:28

A szüret ünnepe

Szentbékkálla és Mindszentkálla közös szüreti felvonulásra hívta a mulatni vágyókat.

Civil Tudósítónktól

Szombatra az idő is megemberelte magát, hogy segítse a szervező települések munkáját. Szentbékkállán gyülekeztek a felvonulók. A kisbíró dobpergése és köszöntője volt a jel, hogy indulhat a mulatság. Üdvözölte az egybegyűlteket, és a két polgármestert arra biztatta, hogy egymás borait mustrálják. A megálló helyeken finom süteménnyel, pogácsával és borokkal kínálták az embereket, viszonzásul vidám műsorral szórakoztatta a közönséget Rupa Ilona és a Káli Tűzrózsák, a révfülöpi Tűsarkú Vadak, a mindszentkállai Őszülő Halánték Baráti Társaság, és a Tapolcai Batsányi Népdalkör. A menet élén haladt a kisbíró, a települések fiataljai vitték a szőlőharangot, hintón utazott a bírói pár, lovas kocsikon a szereplők, traktorokon, teherautókon, és gyalogosan a felvonulók.

Fiatalok vitték a szőlőharangot, elől Götli Szandra, Vörös Tímea és Kovács Kitti. Vacsorával várták a megfáradt felvonulókat
Fotó: Kovács Gáborné

Az út szélén vidám szalmabábok mutatták az utat. A megfáradt felvonulókat a mindszentkállai Faluházban vacsorával várták, majd hajnalig a Pulzus együttes zenéjére ropták a táncot.

Szerző: Kovács Gáborné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!