Szentimrefalva

2016.11.27. 16:55

Polgárőrség és közösségépítés- Számos program várja év végén a faluban élőket és dolgozókat

Szentimrefalva- Lakossági kérésre nemrég megalakították a polgárőrséget, amelynek eddig 28 tagja van, tudtuk meg Zalavölgyi László polgármestertől, aki az év végi programokról is tájékoztatást adott.

Tisler Anna

Az alapító ülésen Horváth-Vaskó Józsefet választották elnökké, folyamatban van a cégbírósági bejegyzés.

A tagok remélik, hogy a hivatalos dolgok elintézését követően még év végén megkezdhetik a szolgálatot. Gyalogosan járják végig a települést, gépkocsit nem vásárolnak, ugyanis az utca mindössze két kilométer hosszú.

A településen jó a közbiztonság, de fontosnak tartották, hogy létrehozzanak egy egyesületet. A 217 lakosból sokan akarnak a közösséghez tartozni.

A polgárőrök szükséges felszerelésének beszerzésére jótékonysági bált tartanak szilveszterkor.

A település számos közösségi programot rendez az év végén. A nyugdíjasok az idősek napján kaptak ajándékot, a gyerekekhez december 4-én jön a Mikulás. December 17-én és 18-án disznóvágás és vacsora várja a falu népét. Ezen a rendezvényen ismeri el a képviselő-testület az önkormányzati dolgozók egész éves munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!