A szerkesztő ajánlja

2014.01.22. 16:30

Ennyit kapok

A végrehajtónál jártam, s egy bankfiókban. Letiltatták a nyugdíjam, mert a fiam hamis meghatalmazással hitelt vett fel a nevemre.

Domján Gábor

Ilyen gazember gyerekem van. De maradjon is a börtönben örökre! Emberölésért ül. Vitába keveredett egy munkatársával, összeverekedtek, előkerült a kés, s az illető két nap múlva meghalt. Azon felül, hogy gazember, már gyilkos is a fiam. Negyvenhárom évig dolgoztam, de csak tizenhatezer forintot hoz a postás! Ennyit kapok, amíg a tartozás le nem jár. Kifizetem a villanyt, a vizet, a szemétszállítást, mi marad? Kukázásból élek, és hogy a lányom megkönyörül rajtam, kisegít egy kis pénzzel. Írásszakértővel kellene bizonyítanom az aláírás hamisságát, de az írásszakértő ötvenezerbe kerül. Addig a bank szóba se áll velem. Ők nem vizsgálják az aláírás valódiságát. A végrehajtó is mossa kezeit: törvényesen járt el, nem tud segíteni. Egyet nem értek: nem én voltam ott, nem én írtam alá, nem én vettem fel a pénzt, mégis én fizetek! S akkor még megfenyeget a fiam, ha sokat jártatom a szám, gondoskodik róla, hogy ne érjem meg a hét végét. Nyolcvanéves vagyok. Ha nem utaznék ingyen, haza sem tudnék menni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!