Tapolca

2009.05.21. 02:29

Ismét megmutatták

Pápa - A Pápai Amatőr Művészeti Mozgalomért Alapítvány által kezdeményezett Civil Háló Szövetség szervezésében immáron harmadik alkalommal szerveztek civil majálist az Erzsébet ligetben.

Németh Sándor

Kívánni sem lehetett volna jobb időt vasárnap, talán egy kicsit túl sok is volt a jóból. A hétágra sütő napot, a gutaütés körüli meleget csak a szervezők leleményessége tette elviselhetővé. Ugyanis a civil szervezetek sátrait és a nagyszínpadot az árnyat adó fák közé rejtették .

Így aztán a majális sokadalma kellemes környezetben élvezhette a színpadon zajló műsorokat, vagy részt vehetett az interaktív játszóházakban, a sokszínű kiállításokon. Egyébiránt már-már a bőség zavarával küszködhetett az, aki mindent tudni, látni akart. Szinte felsorolni is lehetetlen, hogy mi mindent vonultattak fel a szövetség tagjai.

A színpadon a pápai térség - Vinár, Malomsok, Lovászpatona,Ganna, Békás, Nagygyimót, Takácsi - ismert énekkarai, kórusai mellett a pápai nyugdíjasok, a város művészeti csoportjai, közöttük a Vadvirág néptáncegyüttes, a Tánc-Lánc Művészeti Alapiskola, a Munkácsy Zenestúdió, a Rebel-Lion Tánc- Sport Egyesület, a Dirty Place Break tánccsoport, a Fighting Force Karate Club, a Black Bunny RRC, a Hám-Husz zenekar és vendégként a balatonfüredi Thunderfoot Dancers countrytánccsoport ragadtatta tapsra az érdeklő-dőket.

Az interaktív játszóház ezúttal nem csak a gyermekeknek jelenthetett maradandó élményt. Egyesületek, alkotó közösségek mellett a csepeli vakvezető kutyások bemutatója is élményszámba ment. A kiállítások, kiállítók mellett sem lehetett úgy elmenni, hogy ne álljon meg az érdeklődő. Sátraikban számos alapítvány, egyesület, szövetség mutatta meg magát. Ezzel el is érték a céljukat, és nem csak ők, hanem a majális minden résztvevője. És a szervezők is, akiknek nem titkolt szándéka volt, hogy a civil szervezetek, közösségek megmutassák magukat egymásnak és másoknak is. Mint megtudtuk, a vasárnapi majálist megelőzően szakmai konferenciát tartott a szövetség. A résztvevők a szűkebb és tágabb térség civil szervezetei voltak, számukra is rendeztek kiállítást, bemutatva az elmúlt évek alatt elért eredményeket.

A vasárnapi majális is ezt a célt szolgálta, csak egy kicsit kötetlenebbül, oldottabban. A majálist a Nemzeti Civil Alapprogram pályázat útján támogatta. A bemutatkozás legalább olyan fontos volt egymásnak, mint a nagyközönségnek A Civil Háló Szövetség 2007 áprilisában alakult meg húsz taggal, egyesületekkel és alapítványokkal. Jelenleg hatvanöt tagot számlálnak. A szövetség munkaszervezete a Pápai Amatőr Művésze-ti Mozgalomért Alapítvány (PAMMA). A Nemzeti Civil Alapprogram pályázatán működési támogatást nyertek, így egy főállású alkalmazottat (civil koordátort) is tudnak foglalkoztatni, akinek feladata a civil szervezetek munkájának segítése. Hagyományos programjuk a civil majális és a

Miénk a ház című program, ahol főként kiállításokkal, kézműves tevékenységekkel mutatkoznak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!