Tapolca

2009.09.10. 02:28

Pápa: 2010-ben indul a főtér-rekonstrukció

Pápa - Az uniós támogatással megvalósuló főtér-rekonstrukció a nyertes projekt híre óta foglalkoztatja a város lakosságát.

Nagy Imre

A múlt csütörtökön Németh Tamás, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának vezetője tartott sajtótájékoztatót a hivatalban a Fő tér rekonstrukciós munkálatainak előkészítéséről, a forgalmi rend várható változásáról.

- A munkálatok 2010-ben kezdődnek. Ezek előtt nekünk biztosítanunk kell azokat az elkerülő útvonalakat, amik a város mindennapi forgalmát ellátják, hiszen a Fő teret le kell zárnunk. 

A Böröczky-domb-Tókert utca-Szabadság utca-Gróf út vonalában szükséges lesz egy burkolat-rekonstrukció, ami a folyamatos forgalom biztosításához szükséges. Mielőtt erre sor kerülne, az út alatt levő közművek kiváltása elengedhetetlen. 

Az útvonalakon a pápai Víz- és Csatornamű Rt. felmérte a vezetékeket, és úgy döntött, hogy ezek teljes cseréjére kerít sort. 

Ez már most, szeptemberben megkezdődik, a vízmű saját beruházásában, közel 143 millió forint értékben. Több ütemben hajtják végre, ez forgalomkorlátozásokat is eredményez - mondta el Németh Tamás.

- Néhány útszakaszt teljes szélességében, másokat félpályásan fognak lezárni. Ezekről időben informáljuk az érintett lakosságot a médián keresztül és a kivitelező útján, aki a lakókat a munka megkezdése előtt egy héttel tájékoztatja. 

Előfordulhat az is, hogy az ingatlanokat egy-két napig a tulajdonosok nem tudják gépjárművel megközelíteni, de még egyszer hangsúlyozom, erről időben értesítést fognak kapni. 

A gyalogosforgalmat szeretnénk folyamatosan biztosítani a kivitelezés ideje alatt. Ezekkel egy időben a Korvin utcán is vízvezeték-rekonstrukció történik, ami három ütemben valósul meg, így a közlekedés biztosítható. 

Az Ötödik utcán is (második ütemként, nyertes pályázatból) készül egy útburkolat-rekonstrukció, ezt megelőzően ott is ki kell váltani a vízvezetékeket. Így járunk el az Aradi utcánál is. Ezek a munkák várhatóan októberben megvalósulnak - summázta a tudnivalókat a műszaki osztály vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!