Tapolca

2013.03.26. 14:45

Új mentőállomás és aktív belgyógyászat

A tapolcai kórház területén megépülhet az új mentőállomás, sőt, akár egy harminc-harmincöt aktív ágyas belgyógyászati részleg is megkezdheti működését Tapolcán.

Szijártó János

Erről Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke tájékoztatta lapunkat.   Mint ismeretes tavaly nyáron szűnt meg az aktív sebészeti és belgyógyászati ellátás a tapolcai kórházban. Ezt a helyben élők közül sokan a mai napig nehezményezik, illetve szeretnék az aktív ágyakkal történő működés visszaállítását. 

A képviselő elmondta, hogy tárgyalnak az illetékesekkel arról, hogy a megyei kórház kihelyezett részlegeként ismét működhessen aktív belgyógyászati osztály Tapolcán. - Ugyan, biztosat még nem tudok mondani, de jelenleg komoly realitása van ennek az elképzelésnek, ami optimális esetben akár másfél, két hónapon belül meg is valósulhat.




Szigeti Péter mentőtiszt éppen akcióba indul kollégáival, a járműben ülő Czár István mentőápolóval és Bakonyi Zoltán gépkocsivezetővel (Fotó: Fotó: Szijártó János)

A tervezett új mentőállomás megvalósításához egy testre szabható pályázat segítheti hozzá a várost. Erre nagy szükség is lenne, hiszen a mentőszolgálat tapolcai dolgozó méltatlan körülmények között kénytelenek dolgozni. Célzottan a szaktárcához benyújtható pályázat olyan mentőállomás építésére biztosít támogatást, ami a kórház területén helyezkedik el.

Az intézményben lévő épületek elhelyezkedése alapján ennek nincs akadálya, így pozitív elbírálás esetén akár az idei évben megkezdődhet az építkezés. A több mint egymilliárdos nagyságrendű projekt tervei egyébként teljesen új épületeket tartalmaznak. Lasztovicza Jenő szerint két hónapon belül várható végeleges döntés.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!