Tapolca

2013.11.23. 11:30

Eredményt hirdettek a Bárdos-napok végén

Tapolca - Folytatva a sokéves hagyományt az idén is tanulmányi- és sportversenyeken mérhették össze tudásukat a térség iskolásai a Bárdos-napok alkalmából, a zeneszerző nevét viselő általános iskola szervezésében.

Szijártó János

A minapi ünnepélyes zárórendezvényen Gál Attila igazgatóhelyettes köszöntötte a gyerekeket, pedagógusokat és a meghívott vendégeket, majd ismertette az iskola egyik legjelentősebb ünnepsorozatához kapcsolt versenyek eredményeit. Beszédében hangsúlyozta, hogy a rendezvényen minden évben megemlékeznek névadójukról, a száztizennégy éve született Bárdos Lajosról. A zeneszerző, karnagy, zenetudós a Zeneművészeti Főiskolán tanított, kórust vezetett, 1934-ben megszervezte az Éneklő Ifjúság mozgalmat. Gazdag zeneszerzői munkásságát népdalfeldolgozások, misék, motetták, költők verseire írt kórusművek, színpadi és drámai kísérőzenék, dalok, hangszeres művek sokasága hűen tükrözi. A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskolában ápolják emlékét.

A képzőművészeti pályázatnál az 1-2. évfolyam első helyezettje Tóth Teodóra lett, a különdíjat Frigyik Fanni (mindkettő Bárdos) kapta. A 3-4. évfolyamban Nagy Ágnes (Badacsonytomaj) vehette át az első díjat. Az 5-6. évfolyamosok között Bátai Anna nyert, Szabó Lili (mindkettő Szigliget) különdíjat vehetett át. A 7-8. évfolyamosok versengését Nemes Vivien (Bárdos) nyerte meg.

A 2. osztályosok matematika alapműveleti versenyében Varga Ádám (Bárdos) lett az első. A negyedikesek olvasási versenyét Rádi Zita (tapolcai Nagyboldogasszony iskola) nyerte, A játékos angol nyelvi vetélkedőt a Tatay Sándor Általános Iskola (Badacsonytomaj) nyerte meg, a Bárdos csapata különdíjat kapott. A versíró pályázaton Batka Kristóf (Bárdos) vehetett át az első díjat, míg Varga Sára különdíjat érdemelt. A Bárdos Kupa kézilabda tornát Badacsonytomaj nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!