Tapolca

2014.02.01. 15:00

Parkolás a régi áron

Tapolca - Nem változtak az idei évben a fizető parkolás feltételei, a gépjárművezetők a tavalyi tarifák és szabályok szerint parkolhatnak.

Szijártó János

Éves szinten 10-12 millió forint bevételt hoz a város számára a parkolás. Az összeget bérleti díjként fizeti ki az üzemeltetéssel megbízott Városgazdálkodási Kft. Császár László polgármester jó hírként számolt be lapunknak arról, hogy két fizetőparkoló kapott szilárd burkolatot az önkormányzat fejlesztése folyatán. A Petőfi utcában és a Wesselényi utcában így mintegy félszáz parkoló helyet korszerűsítettek. A polgármestertől megtudtuk, hogy az idei évben nem lesz változás sem a díjak, sem az üzemeltetés tekintetében. Az idegenforgalmi szezonban (június 1-től augusztus 31-ig) hétfőtől péntekig 8 és 17 óra között, szombaton 8 és 13 óra között kell fizetni a parkolásért. Vasárnap és ünnepnapon ingyenesen használhatók a helyek, kivéve az 1. (piros) díjtételű övezetben, ott nincs szünnap. Az 1. (piros) díjtételű övezetbe sorolt parkolókról a vonatkozó önkormányzati rendelet az irányadó. Az idegenforgalmi szezonon kívüli időszakban hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között, szombaton 8 és 13 óra között működik a rendszer. Vasárnap és ünnepnapokon nem kell díjat fizetni. Az I-es díjövezetben a személygépkocsik és a motorkerékpárok óránként 260 forintért parkolhatnak a megadott időszakokban. Az autóbuszok és a tehergépjárművek óránként 1040 forintért tehetik meg ezt. A II-es díjövezetben a személygépkocsik, motorok 180, az autóbuszok, teherautók 720 forintot fizetnek az óránkénti parkolásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!