Tapolca

2014.03.19. 12:39

Zenei napok Tapolcán

Több koncertből álló sorozattal köszönti a tavaszt a Járdányi Pál Zenei Alapfokú Művészeti Iskola.

Szijártó János

Előbb a "Tavaszi vonóshangversenyre" várták az érdeklődőket az intézmény hangversenytermébe, ahol Blahunka Flóra és Kónya Attila csellójátékkal, Kiss Enikő hegedűvel kápráztatta el a közönséget. Zongorán Matsunaga Minami kísérte az előadókat. A műsorban több más mellett Vivaldi, Kabalevszkij, Hubay Jenő, C. Saint-Saens és Dvorak művek csendülnek fel.

Tavaszi vonós hangverseny - a zongoránál Matsunaga Minami, csellózik Blahunka Flóra (Fotó: Szijártó János)

Az idei Zenei napok ünnepségsorozatot ezen a koncerten nyitotta meg Tóth Mária, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tapolcai tankerületének igazgatója. A koncertek sora hétfőn folytatódott ugyanitt, ugyanebben az időben a volt növendékek hangversenyével.

Március 21-én a Járdányi tanárai adnak hangversenyt, 22-én a Tamási Áron Művelődési Központban a Balaton Kamarazenekar, majd zárásként március 27-én a zeneiskola növendékei, ismét az iskola hangversenytermében. Mint megtudtuk, itt hirdetik ki a 2014-es zenei olvasópályázat eredményeit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!