Tapolca

2014.05.07. 11:31

Aktív, egymást segítő közösség

Tapolca - A fogyatékossággal élők sokkal jobban rászorulnak embertásaik segítségére, mint azok, akik egészségesek. Ez fokozottan igaz a látássérültekre, és a vakokra.

Szijártó János

Több más mellett ez is elhangzott, a Vakok és Gyengénlátók Veszprém megyei egyesülete tapolcai kistérségi csoportjának szerdai éves taggyűlésén. A résztvevők a korábbi hagyományoknak megfelelően meghallgatták a Tapolcai Általános Iskola Batsányi tagintézményének kulturális műsorát, amely témáját tekintve kapcsolódott a közeli anyák napjához. A tagságot és a meghívott vendégeket Gábor Istvánné elnök köszöntötte a városháza udvari tanácstermében.

Gábor Istvánné elnök (balra) ismertette a tapolcai kistérségi csoport tavalyi munkáját. Mellette az asztalnál  Csehné Huszics Márta, Sólyom Károly,  Orbánné Juhász Kinga és Molnár András (Fotó: Szijártó János)

 

Külön üdvözölte Sólyom Károly tapolcai alpolgármestert, Csehné Huszics Márta megyei elnököt, valamint a rendőrkapitányság két munkatársát, Molnár András századost és  Orbánné Juhász Kingát. Éves beszámolójában szólt a tavalyi esztendő közös eseményeiről, a jól sikerült kirándulásról, a Fehérbot-napi megemlékezésről és a csoport karácsonyi ünnepségéről. A rendőrségi tájékoztatóban a vagyon elleni bűncselekmények elkerülésének lehetőségeiről hallhattak javaslataokat a teremben helyet foglaló vak és látássérült emberek, illetve megismerhették Csehné Huszics Márta összefoglalóját a megyei szervezet tavalyi tevékenységéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!