Tapolca

2014.05.02. 14:45

Bor és gasztronómia a Malom-tónál

A tavaszi fesztivál után pár nappal kezdődött meg a Tópart fesztivál a Malom-tónál. A város a bor, a gasztronómia és a kultúra egyvelegét kínálta az érdeklődők számára.

Szijártó János

Császár László polgármester lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a kézműves- hagyományok felelevenítése mellett a helyi sajátosságokra, így a borra is szeretnék ráirányítani a figyelmet.

– Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, szükség van az ilyen rendezvényekre, hiszen a dolgos hétköznapok mellett az emberek vágynak a kikapcsolódásra és a kulturális programokat is szívesen látogatják. A színpadon nívós műsorok, jó fellépők fogadnak mindenkit, így joggal bizakodunk abban, hogy a helybeliek és az idelátogatók számára is kellemes órákat szerzünk rendezvényeinkkel. A városban jelenleg a jelentősebb programok között említhető a kettő, egymáshoz közeli időben lebonyolítandó tavaszi fesztivál, aztán a nyáron heti rendszerességgel tartandó Nyári esték sorozat, az augusztusi ünnepi napok, valamint az őszi pisztrángfesztivál. Ez utóbbi szintén helyi jellegzetesség, hiszen a régióban mindig is kedvelt halfajta volt a pisztráng, ráadásul ma az ország egyik legnagyobb pisztrángtelepe is itt található nálunk – hangsúlyozta a polgármester.

A zord idő ellenére remek koncertet adott a tehetséges fiatalokból álló Creative Sound System a Tópart fesztivál szombat esti vendégeként. A színpadon (balról) Molnár Erika, Lovász Barnabás, Hekele Dániel, Böröczky Anna, Fülöp Ádám és Bartha József. Hátul az ütősök: Kurucz Ádám és Barta Péter (Fotó: Szijártó János)

A Tópart fesztivál vasárnap fejeződött be, és a polgármestert igazolandó, valóban sokan látogattak ki a Malom-tóhoz. A festői környezetben számos program, népművészeti-kézműves kirakodóvásár várta a kikapcsolódni vágyókat. Csábító volt a borházak kínálata, de pálinkákban, párlatokban és a finom étkekben, gasztronómiai különlegességekben sem szenvedett senki hiányt. A tapolcai, környékbeli érdeklődők mellett nagyon sok kiránduló, turista látogatott ki a Malom-tóhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!