Tapolca

2014.05.31. 15:53

Estig szóltak a katonadalok

Tapolca - Tíz dalos csoport vett részt a Tamási Áron Művelődési Központban rendezett katonadal találkozón szombaton.

Szijártó János

A résztvevőket és az érdeklődőket Sági István alpolgármester köszöntötte a város nevében, s egyúttal örömét fejezte ki a kezdeményezés kapcsán. Ugyanis a szép katonadalok történelmünk egy olyan időszakát idézi meg, amelyet maga a dal, a muzsika foglal ma is egyfajta érzelmi keretek közé. Maga a katonaélet is sajátos történet, másként élte meg férfi és nő, de szinte minden családot érintett valamilyen formában. A mai találkozó mindezt felidézi számunkra, tette hozzá az alpolgármester. A bevezető után a színpadon a Csobánc népdalkör nyitotta meg az estig tartó műsort, és már az első dalnál többen a könnyeiket törölgették. Kétségtelen, hogy emlékezetes délutánt, estét szereztek a közönségnek és egymásnak is a találkozó kórusai. Jövőre minden bizonnyal lesz folytatás.

A Csobánc népdalkör a színpadon a szombati katonadal találkozón (Fotó: Szijártó János)


A Tamási Áron Művelődési Központ átfogó rendezvénysorozattal kíván emléket állítani az első világháborúnak a századik évforduló alkalmából. Cél, az első világháborút és a kapcsolódó történelmi eseményeket felidéző, a hősöknek és áldozatoknak emléket állító kulturális és tudományos programok lebonyolítása. Nyitottak már kiállítást, volt filmvetítés és szép ünnepséget rendeztek a Hősök napja alkalmából a tapolcai régi temetőnél lévő emlékműnél. Itt Kuli János, a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti főosztályának vezető-tanácsosa mondott beszédet. Közreműködött a Magyar Honvédség Légierő Zenekara.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!